G4Media.ro

Eugen Tomac: ”Ambasadorii ruşi trebuie expulzaţi! Este nevoie de o sancţionare mult…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Eugen Tomac: ”Ambasadorii ruşi trebuie expulzaţi! Este nevoie de o sancţionare mult mai dură a Rusiei în contextul agresiunii în Ucraina/ Parlamentul European trebuia să dea acest start”

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac afirmă, sâmbătă, că rezoluţia europeană ce urmărea pregătirea summit-ului UE-Ucraina a adus ȋn dezbatere o idee ambiţioasă, şi anume expulzarea tuturor ambasadorilor Federaţiei Ruse din statele membre UE însă această iniţiativă a picat la vot. Ambasadorii ruşi trebuie expulzaţi! Este nevoie de o sancţionare mult mai dură a Rusiei în contextul agresiunii în Ucraina. Parlamentul European trebuia să dea acest start, afirmă Eugen Tomac, el precizând că este mândru că a fost printre cei 125 de deputaţi care au votat pentru o Uniune Europeană mai fermă ȋn relaţia cu Federaţia Rusă.

”Ambasadorii ruşi trebuie expulzaţi! Este nevoie de o sancţionare mult mai dură a Rusiei în contextul agresiunii în Ucraina. Parlamentul European trebuia să dea acest start”, a transmis europarlamentarul PMP.

Eugen Tomac arată că rezoluţia europeană ce urmărea pregătirea summit-ului UE-Ucraina a adus ȋn dezbatere o idee ambiţioasă: expulzarea tuturor ambasadorilor Federaţiei Ruse din statele membre UE.

”Un text dur, însă, care ar fi putut produce rezultate politice puternice. Pentru că şi Rusia joacă cu forţă şi ȋnţelege doar acţiunile de forţă. De altfel, un răspuns necesar, după ce Rusia a expulzat ambasadorul Estoniei de la Moscova. Din păcate, deşi rolul Parlamentului European este acela de a da direcţii politice ambiţioase, această iniţiativă a picat la vot: 403 voturi împotrivă, 125 voturi favorabile, 60 abţineri. Sunt mândru că am fost printre cei 125 de deputaţi care au votat pentru o Uniune Europeană mai fermă ȋn relaţia cu Federaţia Rusă”, spune liderul PMP.

Eugen Tomac precizează că ”un stat agresor care ameninţă Europa nu trebuie tratat ca un partener”. ” Un stat care încalcă orice principii internaţionale trebuie izolat. Este timpul să scădem nivelul de relaţionare diplomatică cu Rusia”, mai spune Tomac.

sursa: News.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. 👏👏👏👏👏

  Ambasadorii expulzati si ambasadele inchise, asa o sa scapam si de o parte din postaci 👍🏼

 2. Nea’To(lo)mac daca tacea, intelept ramanea, spune politician si trage apa…

 3. looooooooool
  te-ai dat de gol ca ai mai multe nickuri! ce verze sunteti, iq sub nivelul marii.
  de inrolat te ia acusi putin ca nu mai are carne de tun.

 4. Fugi si schimba-ti OB-ul, troll 👍🏼

 5. Imi pare rau ca dau din casa, dar Florin = Parere = Jonny Stalker. 🤡

 6. @andrei: fra.ie.ri.ca, ai comentat ca inapoiatul si mai sus, la alt user, in creierasul tau ceva nu a functionat daca ai ajuns la concluzia „mareatza” ca e un singur user in spate, imi fac pomana si-ti comunic acest fapt…

 7. Nu înțeleg care e faza cu Tolomac. Odată la câteva zile apare un articol cu ce prostii debitează. Plătește articole sau care e faza ? E un nimeni efectiv care conduce un partid spre zero.

  • Apai ala posteaza la greu pe Feisbuci. De unde se inspira redactorii, atunci cand le trebuie umplutura. Si cum materialul le e servit semipreparat, e convenabil. Nimic nou

 8. sa plimbe ursu si ,,afaceristii,, ruznaci…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️ cu lachei si sustinatori… trimisi la maica rusiastan sa ia lumina dă la k.kremlin…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️😁😁😁😁😁😁😁😁

 9. Faptul ca o asemenea declaratie nu pare foarte socanta,arata clar faptul ca Rusia nu mai exista,ci s-a transformat in Putinstan,un stat terorist,cu care chiar nu are rost sa pastrezi o relatie diplomatica deoarece nu respecta vreo lege internationala,nu respecta niciun acord diplomatic,militar sau economic desi le-au semnat.Ce rost au negocieri de saptamani,semnare de acorduri si tratate,daca pentru partea rusa nu reprezinta nimic,e doar pierdere de vreme.Convoci ambasadorul rus,condamni genocidul din Ucraina si el iti spune senin ca nu ei au tras,dupa care declara public: daca nu ne lasati sa distrugem Ucraina va facem si voua acelasi lucru: comportament psihopat.