G4Media.ro

Eugen Nicolicea, despre cum și-a motivat Klaus Iohannis refuzul de a-l numi…

Eugen Nicolicea, despre cum și-a motivat Klaus Iohannis refuzul de a-l numi la Justiție: „Această respingere nici nu există, atâta vreme cât este nelegală și neconstituțională”. I-a spus unei invitate din platou că este „obraznică”

Eugen Nicolicea a comentat miercuri seară, într-o intervenție telefonică la postul de televiziune B1TV, decizia președintelui Klaus Iohannis de a-l refuza pentru portofoliul de ministru al Justiției. „Această respingere nici nu există, atâta vreme cât este nelegală și neconstituțională” a spus Nicolicea, care a mai insistat să își prezinte experiența de parlamentar drept experiență profesională, motiv pentru care a intrat în conflict cu o senatoare liberală care se afla în studio și căreia i-a spus că este „obraznică”.

Reamintim că șeful statului și-a motivat miercuri decizia de a-l refuza pe Nicolicea, precizând că „persoana propusă nu deține experiența necesară gestionării domeniului complex al justiției” și totodată i-a cerut premierului să facă o altă propunere, care să țină cont de „reputația neștirbită și moralitatea” persoanei.

„Domnul președinte, ca să își acopere faptul că a încălcat din nou Constituția și ultima decizie a Curții Constituționale, a înșirat niște păreri. A respinge motivat înseamnă să ai niște motive, nu să spui păreri care nu se suțin și a spus că nu am experiența necesară.

Probabil că 26 de ani de Parlament, vicepreședinte al Camerei de nenumărate ori, președintele Comisiei Juridice, președintele Comisiei de Regulament, membru în Comisia de revizuire a codurilor… a Constituției și așa mai departe înseamnă lipsă de experiență (…) Trebuia să respingă simultan cu motivarea scrisă și acest lucru trebuia făcut de îndată, hai să vedem, de îndată la dânsul a însemnat aproape o săptămână…” a spus Eugen Nicolicea în emisiunea de la B1TV.

„Deci este un pretext și dacă consideră că mapa profesională sau CV-ul meu nu este suficient, să îl compare cu al domniei sale. Deci nu cred că are 26 de ani în cele mai mari funcții, da? Această respingere nici nu există, atâta vreme cât este nelegală și neconstituțională”, a adăugat acesta.

Întrebat dacă îl mai interesează o eventuală a doua nominalizare, Nicolicea a spus că nu ar refuza, dar că „nici prima dată, nici acum” nu a insistat pentru această funcție.

Senatoarea PNL Iulia Scântei, aflată în studio, a intervenit în discuție și l-a enervat pe Nicolicea. „Credeți că aveți o experiență politică, adică sunteți bine văzut în propriul partid… care v-a numit în funcții politice pe baza acestei experiențe, prietenii, ce aveți dumneavoastră… Faptul că sunteți prieten cu șeful partidului și i-ați modificat în calitate de deputat legile pentru a-l scăpa de pușcărie vă îndreptățește să ocupați o funcție? Confundați experiența juridică cu experiența politică. Experiența juridică nu se dobândește prin facultăți la distanță”, i-a spus aceasta.

„Eu v-am văzut pe dumnavoastră că sunteți foarte bine pregătită și foarte obraznică”, a replicat Nicolicea.

Discuția a continuat în același stil, cu apelurile lui Nicolicea la moderator, pentru a o opri pe senatoare. Apoi acesta a continuat să își prezinte experiența de 26 de ani în Parlament în funcții despre care a spus că „nici doamna Scântei, nici neamul ei nu le-a avut vreodată”.

Foto: Eugen Nicolicea (Inquam Photos / Octav Ganea)

Un proiect G4Media.ro – Fundația Konrad Adenauer
#MonitorizareEuroparlamentare

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. cum sa vorbesti despre nikolicea ? sa-l faci sa existe ?

  2. neogen deține adevărul absolut pe persoana fizica, laolaltă cu legea și constituția.
    prietene bătrân, prost și din păcate și foarte fudul, lasă vrăjeală ca te oftici ca la grădiniță.
    Te oftici, îți cade căcat din gura, apoi te duci la tine la oliță sa mai produci niște elucubrații meschine, marca NICOLICEATM, pentru ca nu e asa? putini sunt mai prosti și mai ratați ca tine, la o vârstă atât de înaintată. Poate doar alt chelios de prin PSD, care tine cu tot dinadinsul sa demonstreze constant cât de prost e, cam ca tine asa 😉

  3. Nicolicea e un personaj absolut sinistru, coborat parca din negura anilor 50.

  4. Tovarasu dela distanta , tu nu esti jurist pe bune. Ti-ai luat in mod formal, o diploma , ca sa arati ca esti licentiat si atat; In rest, servilism , adulatie si benicii fara numar . Vrajeala cu nelegalitatea si neconstitutionalitatea, nu tine. Vrem tineri cu pregatire temeinica si viziune europeana, curajosi si creativi.Ne-am saturat 30 de ani de de-alde voi….

  5. Un rahat numai bun de vidanjat ……