G4Media.ro

Estimare greșită cu aproape zece milioane de euro a Ministerului Muncii privind…

Estimare greșită cu aproape zece milioane de euro a Ministerului Muncii privind creșterea cheltuielilor cu pensiile / Banii au fost tranferați din fondul de rezervă al Guvernului

Bugetul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale a fost suplimentat cu 43.236.000 de lei (9,3 milioane de euro) din Fondul de rezervă al Guvernului pentru anul 2018, din cauza cheltuielilor cu plata pensiilor mai mari decât cele estimate inițial, se arată într-un comunicat al ministerului.

Banii vor fi folosiţi pentru plata pensiilor, ajutoarelor de bătrâneţe, precum şi pentru achitarea comisionului poştal aferent drepturilor de asigurări şi asistenţă socială.

S-au înregistrat cheltuieli mai mari decât cele estimate iniţial din cauza faptului ca au fost introduse în plată dosare noi de pensionare în număr mai mare decât s-a anticipat, dar şi din cauza creşterii cu 10% a cheltuielilor pentru transmiterea şi achitarea drepturilor finanţate din bugetul asigurărilor sociale de stat la domiciliul beneficiarilor, ca urmare a majorării la 1,1% a comisionului poştal, conform prevederilor art. 8 din OUG nr. 102/2018′, a explicat ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, citat în comunicat.

Astfel, din totalul de 43.236.000 lei, 42.566.000 de lei sunt necesari pentru plata pensiilor şi ajutoarelor de bătrâneţe şi pentru achitarea comisionului poştal aferent, majorat la 1,1 % conform prevederilor art. 8 din OUG nr. 102/2018. Posibilitatea utilizării sumelor din Fondul de rezervă bugetară pentru suplimentarea transferurilor din bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale de stat este stipulată de OUG nr.102/2018 privind rectificarea bugetului de asigurări sociale de stat pe anul 2018.

Totodată, suma de 670.000 de lei este prevăzută pentru achitarea comisionului aplicat pensiilor, ajutoarelor şi indemnizaţiilor plătite din bugetul de stat (460.000 lei), dar şi pentru cel aplicat pentru plata beneficiilor de asistenţă socială (210.000 lei).

Foto: Marius Budăi, ministrul Muncii / Sursa: presidency.ro

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Budai: „ce va fi dupa, vom vedea!”.
  Vorba lui Stanescu: „sa asteptam sa vedem ce se mai intampla!”
  In Nota de fundamentare a HG e mentionat numarul de angajati platiti cu salariul minim si alte cacaturi, dar studiu de impact pe IMM-uri nu este facut.
  In anul de gratie 2018 se guverneaza dupa ureche. Nimic modelari, nimic simulari, nimic stiintific, nimic studiat, nimic aprofundat, nimic temeinic. Stiinta si tehnologia exista degeaba pentru ca nu sunt folosite in guvernarea PSD.
  Daca amatorii astia mai rezista un an la putere se duce dracului tara asta.

 2. Nu face daraua cat ocaua.

 3. Mda, și uite așa o să tot apară erori din ce în ce mai mari care să explice de ce olguța a părăsit ministerul. De fapt a și zis că l-a „terminat” în proporție de peste 90%, deși după estimările specialiștilor, l-a terminat în proporție de 100% și în curând îi vom putea savura coliva ??

 4. Mda, și uite așa o să tot apară erori din ce în ce mai mari care să explice de ce olguța a părăsit ministerul. De fapt a și zis că l-a „terminat” în proporție de peste 90%, deși după estimările specialiștilor, l-a terminat în proporție de 100% și în curând îi vom putea savura coliva ??

 5. Astia nu numai ca sunt incompetenti, dar sunt pe din afara complet. Bine, nici macar nu recunosc cand gresesc. Cum darcu sa iei niste hotarari fara sa faci simulari, scenarii, calcule si studii de impact ? Daca iti cumperi o pereche de ciorapi si tot te uiti a vezi calitatea materialului, culoare, numar… Nu te arunci ca prostul cu capul inainte, Zau, eu nu inteleg cum au ajuns astia la varsta asta fara sa-si bage furculita in ochi cand mananca…

 6. Estimarea asta greșită e cea mai bună dovadă a incompetenței volguței, fostă ministru la muncă. Cum s-o pui atunci ministru oriunde altundeva (și cu atât mai mult la dezvoltare, teșchereaua de bani pesedacă?)?
  Uite cum Iohannis îi face un alt pustiu de bine vasilicăi (că doar ea e prim ministru, nu dragnea, nu-i așa?) amânând numirea și la acest minister.

  • Ar trebui chiar sa-i multumeasca pentru ca nenumindu-i in functie, ii fereste de riscul greselilor pentru care ulterior ar putea infunda puscaria!

 7. Sluguta calculează!
  Sluguta calculează!
  ,,,,,,,
  Dar avand in vedere potențialul uman si ca va mai vrea si la transporturi o sa ne calculeze cei 1.000 km autostrada pe an cu care partidul se va mândri!
  In loc de 25 km pe an de autostrada.
  Cred ca actualul ministru e pe afara cu calculele.
  Cum sa spui ca au intrat mai multi la pensie decat s-a estimat?
  Dar pe morți nu i-au numărat?

 8. Păi, de ce sa ii ia din fondul de urgență, ăia ar trebui sa fie pt calamități,etc…
  Să îi aducă de acasă cei care au calculat greșit, să returneze banii încasați pe salariile nemeritate sau să li se taie din salariu ( cum e in alte părți atunci când greșești), nu să suportam tot noi greșeala lor… Vulvuța e șomeră, să ii acopere Draknea și Valcov, că oricum ei sunt „geniile” din spate. Am uitat, ei sunt „genii” la combinații și jmenuri de interlopi…
  Ce simplu frate la ei, greșesc și nu au nicio problema, ce mare chestie să te joci cu viața a milioane de oameni… În alte părți erai dat afară în secunda doi și băgat la pușcărie…promit marea cu sarea la alegeri, își termină mandatul fără să facă nimic- ba mai mult, te și fură, și au tupeul sa candideze din nou și să îți toarne aceleași gogoși și minciuni…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.