G4Media.ro

Este „doar o chestiune de timp” până când Ucraina va primi avioane…

Sursa foto: Royal Danish Airforce via Facebook / NATO Allied Air Command

Este „doar o chestiune de timp” până când Ucraina va primi avioane de luptă americane F-16 – secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate Națională

Un oficial ucrainean de rang înalt din domeniul securității naționale a declarat că este încrezător că Ucraina va primi în cele din urmă avioane de luptă F-16 de producție americană, relatează CNN.

„Este doar o chestiune de timp până când vom primi F-16″, a declarat luni, la Kiev, Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate Națională și Apărare, pentru CNN. „Vor veni cu siguranță. Din păcate, între timp ne pierdem oamenii în timp ce luptăm pentru independența noastră”.

F-16, dezvoltat pentru prima dată în anii 1970, este un avion de luptă foarte manevrabil, capabil să transporte șase rachete aer-aer sau aer-sol sub aripi.

F-16 ar oferi Ucrainei capacitatea, în cazul în care ar depăși apărarea aeriană, de a lovi Rusia cu o armă de fabricație americană departe în spatele liniei frontului, chiar și în afara teritoriului considerat la nivel internațional ca fiind ucrainean.

În ultimele zile au existat promisiuni din partea Occidentului pentru tancuri de luptă principale pentru Ucraina, ceea ce a dus la reînnoirea apelurilor Kievului pentru avioane de luptă. Totuși, în mod public, liderii occidentali au evitat să discute despre avioanele de luptă care să ajungă în Ucraina.

Într-un interviu cu CNN luna trecută, ministrul apărării Oleksii Reznikov: „Am trimis o listă de dorințe lui Moș Crăciun anul trecut, iar avioanele de luptă [au fost] de asemenea incluse în această listă de dorințe.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. Nu, nu e bine, e câh, se trec linii roșii, se escaladează, multă grijă, să nu se supere Rusia și să plece in granițele de drept! 😏

 2. Pentru mai mult echilibru, pace si diversitate, ar fi corect ca Ucrania sa primeasca si citeva focoase termonucleare, noi, la usr ,sustinem!

 3. sunt de mult ucraina . totul a fost pregatit din timp

 4. Gen maxim 10 ani, hai 20

 5. miguri foste rusesti modernizate f 16 la fel si alte capacitati ale ucrainienilor vor intra in lupta in luna iunie . sa nu uitam au fost o putere nucleara .

 6. Nu mai apucați sa le primiți ca va încăleca rușii de tot ,mai bine dați nebunul jos din funcție si cadeți la pace cu Alioșa ca s-ar putea sa nu mai existati

  • Dacă eu intru in casa ta si-ti iau soția la …lovit,daca sari pe mine ,soția ta tot ție ar trebui să-ți infinga suriul in coaste? Mai voi ăștia cu creier mic mai sunteți multi?doamne,mare îți e gradina ..

  • Dacă tu stai în casa soției , care îl mai și iubește pe vizitator, are copii cu el, ce te mai reține să nu pleci?

  • Vrăjeala asta cu casa și soția e fumată maestre, nu simplifica totul la nivel de grădiniță, abordarea e mult mai complexă, ce caută amerlocii să ocupe 1/3 din Siria? Sunt vecinii lor ? Au rezolvat ei 14 000 de amerloci? De ce le fură petrolul și resursele? Aaaaaa , aici nu mai ,,e” cu casa și nevasta? SLAVĂ PĂCII !

 7. Mai intai o sa vina Gripen, e mai potrivit pentru pistele din UA.

 8. Degeaba le dau avioane raketilor daca nu le dau și niște gândaci pentru un răsfăț culinar