G4Media.ro

Erdogan vrea să deschidă „o nouă pagină” în relația Turcia-Uniunea Europeană

Erdogan vrea să deschidă „o nouă pagină” în relația Turcia-Uniunea Europeană

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a afirmat marţi seara dorinţa de a deschide o „nouă pagină” în relaţia cu Uniunea Europeană într-o conversaţie telefonică cu preşedintele Consiliului European Charles Michel, primul contact la acest nivel după ce UE a hotărât aplicarea de sancţiuni individuale împotriva Turciei săptămâna trecută, informează AFP.

„În timp ce Turcia doreşte să deschidă o nouă pagină în relaţia cu UE, unii fac eforturi constante pentru a provoca crize”, a spus Erdogan, potrivit unei comunicat al preşedinţiei de la Ankara. Făcând apel la „salvarea” relaţiilor dintre Turcia şi UE şi la ieşirea din „acest cerc vicios”, şeful statului turc şi-a exprimat de asemenea dorinţa de a „reîncepe” discuţiile cu UE „privind situaţia în ansamblul ei” şi „pe baza intereselor reciproce”.

Potrivit preşedintelui Erdogan, pactul privind migraţia semnat în 2016 între Turcia şi UE ar putea fi un punct de plecare pentru a crea un climat mai „pozitiv”.

Liderii statelor membre ale UE reuniţi joi în cadrul summitului de la Bruxelles au decis să sancţioneze acţiunile „ilegale şi agresive” ale Turciei în Mediterana de Est împotriva Greciei şi a Ciprului.

Activităţile Turciei de explorare a zăcămintelor de gaze în Mediterana de Est, în zonele maritime disputate cu Grecia şi Cipru, constituie miezul unor tensiuni ce durează de luni de zile.

„Sperăm ca UE să adopte o atitudine constructivă şi de bun simţ faţă de Turcia”, a mai afirmat preşedintele Erdogan.

Sancţiunile impuse Turciei de Statele Unite pentru achiziţionarea de către Ankara a unui sistem rus de apărare antiaeriană s-au adăugat luni celor decise de UE.

sursa foto: consilium.europa.eu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Să nu fie pagina pe care scrie „The End”

    • Noo, saracul cat de sarac ar fi daca are un turban si unu care sa strige seara rugaciunea e ok

    • osmanliul se dadea mare….citeva sanctiuni,si botul pe labe…cutu…cutuse strange cercul erdo….cornuto.

  2. Pactul ăla cu migranții a fost cartea lui de șantaj ordinar, e primul lucru care trebuie aruncat la gunoi și găsită altă soluție. Dar degeaba râdem de Erdogan, cât mai avem un Orban in Ungaria, pitpalacii ăia in Polonia samd. Ca să nu spun ce va fi în parlamentul nostru, PSD cu haur…

  3. … doar pagina aia in care erdogan sta capra!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.