G4Media.ro

Erdogan intenţionează să viziteze Venezuela în 2024

sursa foto: OZAN KOSE / AFP

Erdogan intenţionează să viziteze Venezuela în 2024

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, plănuieşte să meargă în Venezuela anul acesta, a anunţat sâmbătă la Caracas ministrul său de externe, Hakan Fidan, care nu a precizat o dată pentru această vizită, scrie AFP, transmite Agerpres.

Erdogan a mers în Venezuela în decembrie 2018 pentru a oferi sprijin omologului său Nicolas Maduro, după ce Statele Unite şi mai multe ţări ale Uniunii Europene i-au dezavuat realegerea, în acelaşi an, din cauza unor acuzaţii de fraudă.

„Anul acesta (…), preşedintele nostru va merge în vizită în Venezuela. Este ceea ce plănuim”, a declarat şeful diplomaţiei de la Ankara în timpul unei întâlniri cu omologul său venezuelean, Yvan Gil.

„Venezuela joacă un rol foarte important în proiectele Turciei în această regiune” şi „avem multe subiecte asupra cărora să colaborăm”, a adăugat ministrul turc de externe, primit de Nicolas Maduro la palatul prezidenţial Miraflores în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă.

Miniştrii au raportat „progrese” în cooperarea bilaterală în domeniile energiei, petrochimiei, minelor şi turismului, fără alte detalii.

Nicolas Maduro a vizitat Turcia în iunie 2022, unde a invitat guvernul şi companiile turce să investească în ţara sa pradă unei grave crize economice.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează