G4Media.ro

Erdogan îi transmite lui Rutte că Turcia va susţine un nou şef…

Sursa foto: GABRIEL BOUYS / AFP

Erdogan îi transmite lui Rutte că Turcia va susţine un nou şef al NATO în funcţie de nevoile sale

Preşedintele turc Tayyip Erdogan i-a transmis duminică premierului olandez Mark Rutte, în cadrul unei convorbiri telefonice, că Ankara va susţine un candidat pentru postul de nou şef al NATO în funcţie de aşteptările şi nevoile sale, a anunţat preşedinţia turcă, transmite Reuters.

Erdogan i-a spus premierului olandez în exerciţiu că Turcia se aşteaptă ca noul şef al alianţei de securitate să servească nevoile şi interesele aliaţilor în lupta împotriva terorismului şi să ţină cont de sensibilităţile aliaţilor care nu sunt membri ai Uniunii Europene, potrivit unui comunicat al biroului său.

Mark Rutte, care urmează să se retragă din politica naţională, a făcut cunoscut faptul că doreşte postul de secretar general al NATO. Unele ţări membre, precum Statele Unite, Marea Britanie, Franţa şi Germania, şi-au exprimat susţinerea pentru el. Însă numirea secretarului general al NATO necesită consensul statelor membre, iar Ungaria, de exemplu, a anunţat că nu-l susţine pe Rutte, transmite Agerpres.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat la 12 martie că a decis să intre în competiţia pentru funcţia de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. un conducator roman ar putea face asa ceva, ar putea sa-si exprime public punctul de vedere?

  2. Este clar! Erdoganul este cu Iohannis, dictator+omul de la Grivco= love!