G4Media.ro

Epidemia de coronavirus amână calendarul aderării Bulgariei la zona euro

Epidemia de coronavirus amână calendarul aderării Bulgariei la zona euro

Criza globală generată de pandemia de coronavirus va întârzia calendarul aderării Bulgariei la zona euro, intrarea în așa numita sală de așteptare fiind amânată până în 2021, a declarat, luni, guvernatorul băncii naționale Dimitar Radev, citat de Reuters.

Potrivit sursei citate, Bulgaria, una dintre cele mai sărace țări din UE, intenționa să intre așa numita sală de așteptare de doi ani în iulie.

”Calendarul pentru aderarea la uniunea bancară și participarea la mecanismul privind rata de schimb nu mai este realist”, a declarat Radev într-o intervenție la Nova TV.

”Acest lucru nu înseamnă că eforturile noastre trebuie să înceteze. Dacă vom continua să lucrăm la fel ca până acum, în ciuda dificultăților și condițiilor complexe în care ne aflăm, o întârziere până la 2021 nu ar fi fatală”, a mai spus el.

Radev a mai declarat că Bulgaria nu ar trebui să întârzie calendarul aderării pentru a risca intrarea într-un nou ciclu care ar putea dura mai mult de zece ani, la fel cum s-a întâmplat în timpul crizei financiare din 2009.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. De fapt arunca in aer intreaga constructie europeana. Acum vad toti cetateni statelor membre ca birocratii de la Bruxelles erau buni doar sa se dea mari si sa ia salarii babane pe carca populatiei, dar sunt total incompetenti la vreme de criza. Apropo, spatiul Schengen, de facto nu exista la acest moment.

  2. Unii cu norocul – noi, alții cu ghinionul-ei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.