G4Media.ro

Emmanuel Macron se va întâlni cu Recep Tayyip Erdogan, care se opune…

Sursa foto: Twitter / Presidency of the Republic of Türkiye

Emmanuel Macron se va întâlni cu Recep Tayyip Erdogan, care se opune aderării Finlandei și Suediei la NATO din cauză că adăpostesc exilați turci considerat teroriști de Ankara

Preşedintele francez Emmanuel Macron va avea joi discuţii cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, care ameninţă să se opună prin veto intrării Finlandei şi Suediei în NATO în plină criză ucraineană, transmite Le Figaro.

Întâlnirea va avea loc la ora 11.30 la Paris (9.30 GMT) prin telefon, a precizat preşedinţia franceză, adăugând că Macron se află la Fort de Bregançon, una dintre reşedinţele preşedinţiei de pe Coasta de Azur, unde va sta câteva zile, joi fiind zi de sărbătoare în Franţa.

Ankara a avertizat miercuri că nu va fi de acord cu aderarea Suediei şi Finlandei fără a obţine „măsuri concrete” din partea acestora în ceea ce priveşte preocupările sale de securitate, după ce a primit delegaţii de diplomaţi din cele două ţări.

Turcia a deschis o criză în cadrul NATO, din care face parte, prin faptul că s-a opus extinderii organizaţiei la aceste două ţări, care au cerut să adere la alianţă după invazia rusă în Ucraina şi au primit sprijinul majorităţii covârşitoare a statelor membre.

Finlanda, în special, are o frontieră terestră de 1300 km cu Rusia. Turcia acuză ţările nordice, în special Suedia, care are o mare comunitate de exilaţi turci, că adăpostesc militanţi kurzi din PKK, Partidul Muncitorilor din Kurdistan, pe care îl consideră o organizaţie teroristă.

De asemenea, denunţă prezenţa susţinătorilor predicatorului Fethullah Gülen, pe care îl suspectează că a orchestrat tentativa de lovitură de stat din iulie 2016.

Ankara le cere acum celor două ţări să „ia măsuri concrete” în ceea ce priveşte „prezenţa organizaţională, financiară şi mediatică a organizaţiilor teroriste”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei turce şi apropiat al preşedintelui Erdogan.

sursa: News.ro, Sursa foto: Twitter / Presidency of the Republic of Türkiye

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. … cam jumulit de multișor, cocoșelul galic sa da … mare cocos in ograda mondială !

  2. Deja ma simt mult mai optimist, sigur se va rezolva prin macronare, exact ca-n Ucraina.

  3. „întâlnirea va avea loc prin telefon” – a dracu „noulimba” romana. Bine ca nu se întâlnesc în metavers.

    Sa nu ne miram dacă putin va susține ca a atacat Ucraina telefonic sau, mai digital, pe twiter

  4. O sa zica si Erdogan ca Putin ca l-a plictisit Macron cu vorbaraia 4 ore dar nu, nu se suceste

  5. macrou e noul trump, că și ăsta le suflă în fund dictatorilor mai ceva decât postacii roșii și propaganda sovietică.

  6. Bun asa ,pupa si Macron papucul Sultanului , n- o ia si pe Ursula?