G4Media.ro

Emmanuel Macron dă în judecată un operator de panouri publicitare. A afișat…

Emmanuel Macron dă în judecată un operator de panouri publicitare. A afișat postere ce îl înfățișează pe președintele Franței în uniformă nazistă și cu mustață precum cea a lui Adolf Hitler

Panouri publicitare de mari dimensiuni amplasate în sudul Franței îl arată pe președintele Franței, Emmanuel Macron, având o mustață precum cea a lui Adolf Hitler, îmbrăcat fiind într-o uniformă nazistă. ”Supune-te. Vaccinează-te!”, sunt cuvintele sloganului care însoțește imaginea liderului francez, scrie The Guardian.

Avocații președintelui vor da în judecată omul de afaceri care deține 400 de panouri publicitare în regiunea Var, din sudul Franței. Michel-Ange Flori, cel care a creat și lipit imaginea pe panouri, a declarat unui ziar local că a fost audiat deja de poliția locală. „Au confirmat că există o plângere din partea președinției”, a spus Flori lui Var-Matin. „Am fost surprins și șocat”, a mărturisti el. Ulterior, a scris pe Twitter: „În Macron-land, arătarea posteriorului profetului este o satiră, dar o caricatură cu Macron – dictator este o blasfemie”, referindu-se la controversatele caricaturi ale profetului Muhammed din revista Charlie Hebdo.

Flori, născut în Corsica, deține aproximativ 400 de panouri publicitare în regiunea Var și a provocat anterior și alte controverse cu afișele sale. În 2019, la apogeul mișcării <Vestele Galbene>, a fost amendat cu 30.000 de euro pentru o reclamă pe care scria: „Poliția vă vorbește în fiecare zi la BFM-TV”, referindu-se la apariția frecventă a polițiștilor la postul local de televiziune .

În 1999, a fost condamnat la șapte ani de închisoare pentru că „a ordonat distrugerea unei clădiri folosind substanțe explozive”, în care ar fi fost vizat fostul său angajator. Această acuzație a negat-o întotdeauna. În ultimii 20 de ani, Flori susține că a produs cel puțin 100 de postere provocatoare, insistând că își exercită dreptul la libertatea de exprimare.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Macron e, in cel mai ‘bun’ caz, mustata lui Hitler.

  2. Foarte bine, asta înseamnă să ai cöaie de oțel blindat. Macron e un erou național și european, el nu se lasă la toți aiuriții. Nota 10 !!!!

  3. Circula bine rublele shoshoaicei Le Pen.

  4. Un țicnit cu bani se comportă ceva mai aiurea ca un cimpanzeu cu un kalașnikov în mână.

  5. Bine remarcat, sa îți bați joc de sentimentele religioase e ok dar sa ironizezi conducătorul e o crima. Oare cum s-ar fi comportat ilustrii sai predecesori, de Gaulle sau mitterrand (la rândul lor au fost și ei comparați cu diverși dictatori).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.