G4Media.ro

Emiratele Arabe Unite, primul stat din Golf care înregistrează un caz de…

Sursa foto: ECDC

Emiratele Arabe Unite, primul stat din Golf care înregistrează un caz de variola maimuței

Emiratele Arabe Unite au înregistrat un caz de variola maimuţei, fiind primul stat din Golf unde a fost identificat virusul,  relatează BBC, preluat de News.ro.

În Emiratele Arabe Unite, autorităţile sanitare au anunţat că o persoană care a vizitat recent Africa de Vest a fost diagnosticată cu variola maimuţei, iar în prezent primeşte tratament medical.

Autorităţile locale susţin că sunt „pe deplin pregătite” să gestioneze orice focar, adăugând că au existat protocoale de supraveghere timpurie în vederea detectării bolii.

În total, 21 de state din Europa, Australia şi America au raportat cazuri de variola maimuţei, însă se estimează că numărul va creşte. Cu toate acestea, experţii specifică faptul că riscul în rândul populaţiei rămâne scăzut.

În afara Africii, 237 de cazuri au fost confirmate sau suspectate de variola maimuţei, iar autorităţile sanitare din întreaga lume au anunţat planuri menite să limiteze răspândirea virusului.

De pildă, Germania a precizat că a comandat aproximativ 40.000 de doze de vaccin Imvanex – folosit pentru tratarea variolei, dar eficient şi împotriva variolei maimuţei – în cazul în care focarul se extinde.

Persoanele care au fost vaccinate împotriva variolei în trecut, ca parte a eforturilor globale de eradicare a bolii, ar trebui să aibă imunitate, au subliniat autorităţile sanitare germane, însă au adăugat că tratamentul mai vechi are mai multe efecte secundare, astfel încât nu recomandat în combaterea variolei maimuţei în prezent.

Franţa, care a detectat trei cazuri, a anunţat o campanie de vaccinare a adulţilor care au fost expuşi recent virusului.

Autorităţile franceză recomandă ca un vaccin să fie administrat în termen de patru zile de la expunere, dar până la 14 zile după expunere, dacă este necesar.

Simptomele apar între 5 şi 21 de zile şi includ febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, ganglioni limfatici umflaţi, frisoane şi epuizare.

Sursa foto: ECDC

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Daca il dovedesc arabetii ii taie mana. Sau altceva.

  2. Arabii sunt renumiti pentru qurism viteza :)))))

  3. Ironia sorții face că boala asta să se transmită printre qurishtii progresisiti, cel puțin de acolo a pornit.