G4Media.ro

Emilia Șercan reclamă că a solicitat să studieze teza de doctorat a…

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Emilia Șercan reclamă că a solicitat să studieze teza de doctorat a lui Mircea Geoană, iar Adrian Cioroianu a făcut publică această informație prin prisma funcției sale de director al Bibliotecii Naționale: „O mârșăvie incalificabilă”

După ce jurnalista Emilia Șercan a relatat miercuri că în sălile de lectură ale Bibliotecii Naționale cititorii sunt nevoiți să stea cu gecile pe ei, la temperaturi de 16,6 grade, ea a fost criticată de directorul Adrian Cioroianu pe contul de facebook. Cioroianu i-a reproșat jurnalistei în termeni nu foarte eleganți că produce „fake news”, și că problema temperaturii nu are legătură cu mandatul său de director.

Emilia Șercan reclamă acum că directorul Bibliotecii Naționale, Adrian Cioroianu, a făcut un lucru incalificabil, dezvăluind o informație care nu era destinată publicului, respectiv faptul că jurnalista a solicitat să studieze teza de doctorat a secretarului adjunct al NATO, Mircea Geoană.

„Adrian Cioroianu face astăzi un lucru incalificabil, de o mârșăvie inimaginabilă: dezvăluie o informație pe care a obținut-o prin prisma funcției de director al Bibliotecii Naționale și o face publică, deși acea informație nu este o informație publică și nici destinată publicității. Este vorba despre faptul că am solicitat studierea tezei de doctorat a lui Mircea Geoană”, scrie Emilia Șercan.

Ea susține că prin faptul că Cioroianu expune public această informație este vulnerabilizată și expusă public, cu atât mai multe cu cât este de notorietate faptul că „din cauza dezvăluirilor sale despre plagiatele în tezele de doctorat ale unor politicieni sau demnitari a fost amenințată cu moartea, discreditată public, dar și ținta unui kompromat”. „Îi solicit public ministrului Culturii, Raluca Turcan, un punct de vedere referitor la dezvăluirea de date nepublice de către domnul Cioroianu.Solicit, de asemenea, un punct de vedere public din partea ActiveWatch și a Centrul pentru Jurnalism Independent – CJI”, a transmis Emilia Șercan.

Adrian Ciroianu a dezvăluit informația privind solicitarea Emiliei Șercan într-un comentariu pe facebook, la postarea președintelui Asociației Săliște pentru Europenismul Românesc, Hari Bucur-Marcu, care îi lua apărarea jurnalistei Emilia Șercan (vezi print screen mai jos).

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. E bine de stiut cum a ajuns Geoana „doctor”…
  Am avut o prietena care lucra la Ministerul de Externe cand Geoana era ministru, conducea cel mai mare partid din Romania si isi dadea in acelasi timp si doctoratul…

  Subalternii s-au ocupat de capitolele si documentarea aferenta… Nu a spus nimeni nimic, nici prietena mea nu a spus nimic, eu am aflat dintr-o intamplare, am dat peste capitol in calculatorul ei de la minister, mi-a spus ca a fost sarcina de servici, acum lucreaza pe un post bun la o ambasada insorita din emisfera sudica si asteapta pensia speciala a personalului diplomatic…

  Prin lege ar trebui ca cei ce ocupa functii executive importante la stat (de ex. ministru) sa nu aiba dreptul sa se inscrie la doctorat. Cum are cineva timp, ca ministru, sa pregateasca si o teza de doctorat? (Ca ministru esti numit, nu esti ales de cetateni, deci nu se incalca niciun „drept la educatie”…)

  • Si ceilalti cum le’au „scris”?!

  • N-am cunoscut pe altcineva in minister, nu stiu cine s-a ocupat de celelalte capitole.
   Dar un capitol stiu sigur ca nu l-a scris Geoana!
   Si am suspiciuni rezonabile sa cred ca nu si-a consumat timpul sa le scrie nici pe celelalte…

  • Una care a facut Facultatea de Jurnalism la Sibiu la fara frecventa si si-a plagiat lucrarea de licenta vine sa dea verdicte pe teze de doctorat. Doar in Romania se poate intampla asta

  • Mulțumim pentru dezvăluire.
   Nu reușesc să mă decid ce e mai îngrijorător, presupunând că povestea e reală: faptul că prietena dvs făcea lucrarea lui Geoană sau faptul că v-a permis accesul pe calculatorul de la minister :)) . Spre că cei de la SRI au mai multă grijă la capitolul confidențialitate :)))

 2. Tot respectul si admiratia mea pentru Emilia Sercan.

 3. O doamna ne invata cum se calca in picioare sistemul format din mafioti!! Zilnic ne arata cat de josnici au devenit ceilalti din jurul ei care permit asta sa se intample, nulitati cu doctorate si analfabeti functional

  • Ceea ce ne învață doamna Șercan este mai degrabă este curajul și determinarea. Altfel, „sistemul format din mafioti” este cel care ne calcă în picioare pe noi toți, după cum se vede.

 4. fenomenologia servilismului la rinocer 🤣