G4Media.ro

Emil Boc: „Susțin reducerea vârstei de vot la 16 ani pentru toate…

Foto: Facebook

Emil Boc: „Susțin reducerea vârstei de vot la 16 ani pentru toate alegerile locale și regionale din Europa” / Primarul Clujului a fost ales președintele unei comisii a Comitetului European al Regiunilor

Emil Boc a susținut reducerea vârstei de vot la 16 ani pentru toate alegerile locale și regionale din Europa, în cadrul ședinței Comitetului European al Regiunilor, susținută în Cehia, anunță Monitorul de Cluj.

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca şi fost prim-ministru al României, a fost ales preşedintele Comisiei pentru politica de coeziune teritorială şi bugetul UE (COTER) a Comitetului European al Regiunilor (CoR) şi va avea un mandat de doi ani şi jumătate, potrivit unui comunicat al CoR, citat de Agerpres.

„Am susținut azi, cu ocazia dezbaterii documentului „Viitorul politicii de tineret în Uniunea Europeană. Reflecții privind politica de tineret și integrarea aspectelor legate de tineret în contextul Anului European al Tineretului 2022”, nevoia de a recomanda tuturor statelor din Uniunea Europeană să modifice legislația electorală în direcția stabilirii vârstei de 16 pentru votul în alegerile locale și regionale. Această măsură trebuie să fie completată cu încurajarea tinerilor de a participa la viața publică și cu alegerea lor în funcții publice reprezentative.

Recomandarea a fost adoptată în cadrul documentului menționat mai sus de către Comisia pentru politica socială, educație, ocuparea forței de muncă, cercetare și cultură a Comitetului European al Regiunilor”, a anunțat Emil Boc.

Emil Boc a fost ales, joi, 29 septembrie, președintele Comitetului European al Regiunilor pe política de coeziune teritorială și bugetul UE.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

17 comentarii

 1. Sarlatanul reprezentativ din echipa castigatoare psd+pnl!

 2. Eu susțin reducerea vârstei de vot la 7 ani.
  Daca-i bal, pai bal sa fie! 🤣

  • Eu propun drept de vot nu doar pentru minori, dar si pentru alte categorii care se inroleaza in armata si care mor muncind: sugari, delfini-persoana-nonumana si chiar femei.

 3. Omul nu a citit constituția României, articolul 36.
  Declaratia e pur politica.
  Deci aia care au căzut în cap în direct la TV ar trebui sa rămână fără drept de vot. https://m.youtube.com/watch?v=wWBJMhif97Q

 4. Da hai de la 14 de când au buletin. Au văzut ca merg la vot doar 25 % din cei cu drept de vot s au gândit sa mai scadă vârstă de votare.

  • pai daca cresti baza electorala atunci procentul de prezenta o sa fie si mai mic.
   pentru că puştii de 16-18 ani nu se inghesuie la vot, si la politica in general. poate doar daca le amenajezi sectii de vot in club si le promiti jointuri la ieşirea din sectie… altfel n-ai cum sa-i mobilizezi. au alte preocupari la varsta aia.

   iar aia care voteaza o sa voteze toti cu AUR. pentru ca la varsta aia sunt mai permeabili la pseudo-solutii si mesaje simpliste de tip „sa impuscam coruptii pe stadioane” decat la solutii complexe si compromisuri politice.

 5. Asta chiar s-a dereglat.

 6. Prefer sa voteze unul de 16 decat unul de 70 de ani.

 7. Da, piticot, pentru ca numai adolescentii ar mai pune botul la voi.
  De asta se scremea si Cazz0 pe acelasi subiect.
  Numa’ ca el cita din Metallica si Floyd ca sa para cool.

 8. Momentul acela când sondajele alea pe bune dau cifrele reale de încredere de 2% în politicieni ale ultimilor hăbăuci ai ţării şi ai nevoie să mergi la grădiniţă pentru a mai găsi pe cineva prostibil…

 9. indiferent de algoritmul de vot tot PSD vine la putere, după cum ne-a demonstrat tov. Preşedinte.

  votul la noi este doar o fiţă ca să îi păcălim pe fraierii de la UE că la noi este democraţie.

  • Care PSD, care PNL…?
   USL toată ziua…PSD și PNL există doar înaintea alegerilor, până își iau voturile de la pupincuriști și fraieri. Trebuie să înțelegeți că de acum înainte, atât cât vor exista, cele 2 partide nu vor mai guverna decât împreună.

  • Care USL? – FSN toată ziua!

 10. In cazul unor nereguli la vot, ce fac, ii duc la audieri la Parchet pe minori ? Ii pun sa jure pe Biblie?????

 11. Ma amuza unele comentarii de mai sus. Unii oameni cred ca daca ei nu se duc la vot si nu intra in aceasta mizerie, cumva, altcineva, votează de fiecare data niște ingeri si nu ies de fapt aceleasi partide de 30 de ani. Oamenii cred ca daca ei nu participa la vot, cumva ei nu sunt responsabili de rezultate. Ca ei tot așteaptă de 30 de ani sa apara un partid de sfinti si virgine pentru ca ei doar in acel caz au obligația sa mearga la vot, cand un partid perfect e format doar din oameni perfecți, care nu greșesc niciodată nicio fraza, care au toate opiniile identice cu ale lor, care au programe de guvernare perfecte.
  Vot obligatoriu si terminam toate discuțiile inutile. Dar fara discuții inutile, ce ar mai face romanul?