G4Media.ro

Elveţia nu le mai cere teste negative persoanelor vaccinate sau vindecate la…

Elveţia nu le mai cere teste negative persoanelor vaccinate sau vindecate la intrarea pe teritoriul său

Elveţia a decis miercuri că persoanele vaccinate împotriva COVID-19 sau vindecate de această boală nu vor mai fi obligate să prezinte un test negativ pentru a intra pe teritoriul său, informează AFP, preluată de Agerpres.

Ţinând cont de situaţia tensionată din spitale, Consiliul Federal (guvernul) a prelungit totuşi măsurile de luptă împotriva răspândirii coronavirusului.

Astfel, au fost prelungite până la sfârşitul lunii februarie obligaţia de a lucra de acasă şi măsurile de carantină, de la care sunt exceptate persoanele vaccinate sau care s-au vindecat de mai puţin de patru luni.

Începând de sâmbătă, persoanele vaccinate sau trecute prin boală nu vor mai trebui să prezinte un test PCR sau antigenic negativ pentru a intra pe teritoriul elveţian.

Obligaţia rămâne însă în vigoare pentru celelalte persoane. Totuşi, arată comunicatul guvernului, ‘ţinând cont de capacităţile de depistare limitate din ţara noastră, al doilea test, cerut în prezent între ziua a patra şi a şaptea de la intrarea în Elveţia, nu va mai fi necesar’.

Confruntată cu al cincilea val epidemic şi spre a limita pe cât posibil infectările alimentate de varianta Omicron, Elveţia a decis la 17 decembrie să permită accesul în anumite incinte doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală şi să impună portul măştii în interior.

Aceste măsuri rămân în vigoare până la finalul lunii martie, dar guvernul va discuta posibile relaxări ale lor în şedinţa din data de 2 februarie.

Potrivit executivului federal, având în vedere numărul actual de cazuri şi reducerea recentă a carantinei la cinci zile, cantoanele pot autoriza de acum desfăşurarea de mari reuniuni, chiar dacă nu au capacităţi suficiente pentru a asigura urmărirea contacţilor.

Elveţia, ţară cu 8,6 milioane de locuitori, a raportat până acum mai mult de 12.000 de decese asociate COVID-19, adică aproape 140 la 100.000 de locuitori. Aproape 68% din populaţie este vaccinată cu schema integrală, un procent mai mic comparativ cu alte state occidentale.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Că aceștia nu se pot infecta. 😉
    De fapt pe ei ii interesează sa nu te îmbolnăvești, să îți acorde asistență sanitară pe asigurare medicală.

    • De fapt sunt vaccinati 68% si se spala mult mai des pe maini. I plus nici nu se inhesuie la tigai sai hartie igienica si stiu sa respecte distanta sociala. Iar masca nu o poarta sub nas. DAr acum orice „iluminat” stie cum e treaba cu virusii si se pricepe la medicina! ca de fapt „iluminatul” vrea zero responsabilitate!

    • Le urez succes! Au doar 9 morți per milion în ultima săptămână (noi 13), îmi în chipul că sunt plini de omicron, nu primesc neînțepați, deci se vede și mai bine cum certificatul este politic și nu medical. Nu poți avea pretenția , când ai injectare 68%, te speli pe mâini, sistem sanitar beton, că te infectează un neințepat negativ. Mă bucur că îi vor primi pe cei cu certificat, eventual infectați, din toate zonele, cu orice versiune de virus. La mai mare!!!

  2. Saracul Draggy….

  3. Cu siguranță acesta este un nou succes al șoșocilor români, le-au arătat elvețienilor că totul e o farsă a big farma, vapcinurile sunt degeaba, e doar un guturai etc. Bravo, șoșoci!

  4. Restricțiile din RO sunt solutii care ingradesc libertățile umane.