G4Media.ro

Elveția introduce egalitate deplină în căsătorie, după un referendum privind mariajul între…

Sursa Foto: Pexels

Elveția introduce egalitate deplină în căsătorie, după un referendum privind mariajul între persoane de același sex

Elveţia a devenit vineri una dintre ultimele ţări din Europa de Vest care a introdus egalitatea în căsătorie, permiţând cuplurilor de acelaşi sex să se căsătorească, relatează Agerpres, conform dpa.

Peste 24 de ceremonii au avut loc la Zurich numai în prima zi. Printre cei care au făcut acest pas s-au numărat inclusiv cupluri aflate deja în parteneriat civil care doreau să îşi schimbe statutul în cel de cuplu căsătorit.

Opozanţii schimbării planificate a legii au forţat un referendum pe această temă în luna septembrie, iar rezultatul a fost 64,1% în favoarea „căsătoriei pentru toţi”.

Poşta elveţiană a emis un timbru comemorativ pentru a marca această ocazie. Pe timbru apar 30 de baloane legate între ele pentru a forma o inimă de culoarea curcubeului care se ridică spre cer, având cuvântul ‘da’ scris în toate cele patru limbi oficiale ale Confederaţiei Elveţiene.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Perfect asa se face se respecta drepturile omului.Fiecare are dreptul de a alege in viata .

  2. știrea zilei cu leghebetisti. uneori am senzația ca cineva, diabolic, stimulează această promovare continuă a fenomenului tocmai ca să ni se facă silă și aversiune față de ei. Altfel nu am avea nici-o treabă cu niște oameni triști, bolnavi, amărâți – i-am ignora și ne-am vedea de treburile noastre. Dar așa suntem continuu bombardați cu stiri despre cât de frumos și-au strâns mâinile cele 24 de cupluri, cât de duios și-au spus da în timp ce balonasele curcubitacee se înălțau spre cer… simțiți senzația de vomă?