G4Media.ro

Elveţia a organizat cele mai mari exerciţii militare din ultimele peste trei…

Sursa foto: Wikimedia Commons / TheBernFiles

Elveţia a organizat cele mai mari exerciţii militare din ultimele peste trei decenii, pentru a întări capacităţile de autoapărare care definesc „neutralitatea armată” a ţării

Elveţia a organizat cele mai mari exerciţii militare din ultimele peste trei decenii, soldaţii repetând cum să respingă un inamic fictiv, cum să arunce grenade şi cum să folosească muniţie reală, totul pentru a întări capacităţile de autoapărare care definesc „neutralitatea armată” a ţării, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Exerciţiile, la care au luat parte 4.000 de militari şi s-au desfăşurat timp de nouă zile şi în patru cantoane, au avut loc în contextul în care rolul ţării în arhitectura europeană de apărare a ajuns în centrul atenţiei pe fondul apelurilor de a ajuta Ucraina pentru a se apăra în faţa invaziei ruse.

Exerciţiile LUX 23, plănuite încă din 2021, nu au fost organizate ca răspuns la invazia rusă din Ucraina, începută în februarie anul trecut, însă armata elveţiană a precizat că războiul le-a făcut şi mai relevante.

„Disponibilitatea partenerilor noştri şi înţelegerea populaţiei cu privire la acest tip de exerciţii s-au schimbat semnificativ”, a declarat Mathias Tuscher, comandant al Diviziei Teritoriale 1 a Elveţiei.

„Acest lucru, bineînţeles, este legat direct” de războiul din Ucraina, a afirmat el.

Presiunea publică locală şi presiunea internaţională au crescut pentru ca Elveţia să elimine interdicţia privind exporturile de arme spre zone de război, însă unele facţiuni politice se tem că acest lucru ar însemna sfârşitul tradiţionalei sale politici externe de neutralitate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Ce imi plac mie tarile astea neutre care nu au nici un „pradator” imperialist pe langa ele in jur, gen elvetia sau austria…

  2. Toti barbatii in stare de a fi mobilizati au acasa armamentul din dotare si in caz de alarma se prezinta imediat la locurile stabilite si se organizeaza pe loc in formatiile dinainte stabilite.
    Asa era prin anii 60 si cred ca si acum e la fel.