G4Media.ro

Elon Musk distribuie un mesaj care promovează extrema dreaptă pentru alegerile din…

Photo 111620319 © Mano Kors | Dreamstime.com

Elon Musk distribuie un mesaj care promovează extrema dreaptă pentru alegerile din Germania, apoi intră în contre cu ministerul de Externe

Elon Musk, patronul X (ex-Twitter), a distribuit un mesaj care promova extrema dreaptă pentru alegerile din Germania și condamna navele care salvează imigranții.

 • ”În prezent, în Marea Mediterană se află 8 nave ale unor ONG-uri germane care adună imigranți ilegali pentru a-i debarca în Italia. Aceste ONG-uri sunt subvenționate de guvernul german. Să sperăm că AfD va câștiga alegerile pentru a opri această sinucidere europeană”, este mesajul pe care Musk l-a redistribuit pe Twitter.

Mesajul a fost publicat inițial de Radio Genoa, iar Musk l-a redistribuit cu mesajul: ”Știu germanii despre asta?”.

Ministerul german de Externe a redistribuit la rândul său mesajul lui Musk la care a răspuns: ”Da. Și se numește salvare de vieți”.

Musk continuă dialogul cu ministerul de Externe spunând că se îndoiește că germanii susțin imigranții și că este o violare a suveranității Italiei faptul că Germania debarcă un număr atât de mare de imigranți în țara lor.

În noiembrie 2022, Elon Musk a publicat pe Twitter un meme cu un soldat al Germaniei naziste, dar nu era clar dacă miliardarul știa că era vorba de un membru al Wehrmachtului. Detalii, aici.

În februarie 2022, directorul executiv al Tesla, a șters din proprie inițiativă sau la îndemnul Twitter un tweet controversat în care făcea o comparație satirică între premierul Canadei Justin Trudeau și Adolf Hitler.

Musk răspundea unei postări a publicației de comerț cu criptomonede CoinDesk despre ordinele de urgență ale lui Trudeau care vizează tăierea fondurilor protestatarilor care au blocat punctele de trecere a frontierei și au ocupat capitala Canadei. Musk a postat pe Twitter o fotografie a lui Hitler cu textul „Nu mă mai comparați cu Justin Trudeau” în partea de sus și „Eu aveam un buget” în partea de jos.

Tweet-ul a generat reacții din partea unor grupuri precum American Jewish Committee (Comitetul Evreiesc American, AJC), o organizație de advocacy, care i-a cerut lui Musk să-și ceară scuze pentru că a făcut referire la dictatorul care a declanșat genocidul a milioane de oameni.

În același timp, Tesla se confruntă cu acuzații privind discriminarea rasială și hărțuirea. Departamentul pentru Ocuparea Forței de Muncă și Locuințe Echitabile din California a dat în judecată Tesla săptămâna trecută pentru discriminare rasială și hărțuire, după ce a descoperit un comportament larg răspândit de rele tratamente ale lucrătorilor de culoare la fabrica producătorului de mașini electrice de lângă San Francisco.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Extremistii de dreapta sunt sustinuti pentru a demola democratia, drepturile si libertatile civile.

  • Ce inseamna pentru tine democratie si libertate? Sa spuna lumea doar ce vor unii sa auda? Interziceri? Iti place sa poti scrie aici ce vrei, nu? Daca nu coincide ce vreau eu cu ce vrei tu sunt extremist, nu?

  • @JounDouw – Hm, ai carente mari in a intelege ce este democratia si ce este libertatea (atentie, sunt doua lucruri diferite de si functioneaza impreuna). Libertatea ta se incheie atunci cand incalca libertatea mea. Democratia este aceea care aduce libertatea in limitele decentei. Daca ce vrei tu nu deranjeaza pe nimeni, e problema ta, dar daca ce vrei tu incalca libertatea altuia, atunci e o problema. Si se cheama ca esti extremist atunci cand ceea ce vrei tu, condamna cealalta parte la disparitie, suferinta etc.

  • @Kafka ai carente mari in a înțelege cum funcționează realitatea. Cum adică libertatea mea încalcă libertatea ta? In realitate e întotdeauna reciproc. Cine decide cine e afectat mai mult? Tu pentru ca așa vrei tu?

   Sa nu uitam despre ce e articolul: imigranții ilegali vin in Germania pe cheltuiala celor care muncesc si plătesc impozite acolo. Libertatea care o aperi e cea in care statul e liber sa îmi ia (fure!) impozitele, averea si proprietățile sa ‘salveze’ pe cineva care nu e in zona de război si face asta fără sa ma întrebe (democratic, sic). Libertatea de care vorbesc eu e cea in care am dreptul se refuz asta. Impozitele in Germania sunt la maxime posibile si deja se vorbește despre desproprietări, multi dau faliment sau chiar mai râu din cauza noilor politici iresponsabile. Deci cine e afectat si cine e extrema? Care extrema are dreptul sa decidă?

 2. S-a prostit rau Muska, sa-i mai cumpere extremiștii lui mașinile.

 3. Nu știu dacă chiar face asta pt a se menține în prim plan dar daca gândește așa e bopnav

 4. Asa se zicea si de „extrema dreapta” din Italia a lui Georgia Meloni pana s-a dovedit ca e probabil cea mai temperata ‘extrema’ a italiei din ultimii 20 de ani. Intri pe stiri in 2023 si tragi apa, 0 obiectivitate, jurnalism de clickbait.

  • Corect. G4 o trage peste tot cu extremismul de dreapta. Deja nu mai are nicio valoare când auzi de extremism. Sau mai nou ești extremist doar dacă ai o alta părere/viziune fata de mainstream :))

 5. De la atati bani sa d@mblacit Muskoiul,este bolnav saracul.

 6. Nu este prima data cand Elon Musk are dreptate. Tine steagul sus,pe platforma lui, X.

 7. Musk ( și Zukerberg ) despre care nu ai crede că au motive să moară după atenția tabloidă, o fac totuși, cu ardoare. Și în acest caz, ”intrebarea” lui era adresată, cu o impertinență dezarmantă direct statului german. Că, na, nu e el oricine să stea de vorbă cu toți pârliții. Nu degeaba a zis despre el un tabloid ca fiind ”the greatest prick of America”. Lupta anunțată a lui cu Zukerberg, ”în cușcă” este un exemplu elocvent că milardele lor trebuiesc compensate cu atenția lumii, atât de nercisiști sunt. Meciul, care evident că nu a avut și nu o să aibă loc, arată și stare a unui sitem media paradit, care permite celor cu influență și nerușinare să ne rechiziționeze atenția colectivă după bunul plac.