G4Media.ro

Elevii de clasa a VII-a nu au nici acum manuale de Matematică…

Elevii de clasa a VII-a nu au nici acum manuale de Matematică și Chimie, din cauza lipsei unui ministru al Educației – susține Mihai Mitrică, directorul Asociației Editorilor din România

Manualele de clasa a VII-a de Matematică şi Chimie lipsesc din școli pentru că nu există un ministru al Educației care să semneze ordinul de aprobare a acestora, a declarat pentru Agerpres directorul executiv al Asociaţiei Editorilor din România, Mihai Mitrică. Acesta a precizat că s-au terminat contestațiile și “există inclusiv acorduri-cadru semnate la nivelul ministerului, dar neavând un ministru al Educaţiei care să semneze ordinul prin care aceste manuale să fie transmise şcolilor ele nu pot să se mişte din locul în care se află”.

  • Pe de altă parte, la începutul anului școlar, Ministerul Educației condus interimar atunci de Daniel Breaz anunța că “pentru manualele care au făcut obiectul licitației din acest an s-au încheiat acorduri-cadru. Formatul electronic al acestor manuale este disponibil pe platforma manuale.edu.ro și poate fi consultat de către toți cei interesați. Unitățile de învățământ vor comanda manualele până joi, 12.09.2019, urmând ca acestea să ajungă pe băncile elevilor până la data de 1.10.2019“.
  • Interimatul lui Breaz a expirat pe 18 septembrie, la o săptămână după ce Ministerul anunțase că toate contractele-cadru au fost încheiate cu câștigătorii licitației

“Dacă ar exista un ministru al Educaţiei, la fel ca în situaţia rezidenţiatului, el ar putea să semneze ordinul de ministru şi în două săptămâni toată lumea ar avea manualele pe bancă”, a afirmat Mihai Mitrică, pentru agenția de presă citată.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Pai ministrul care a fost toata vara ce a pazit?

  2. Astia sunt toti niste psdisti cretini. Cea mai stupida explicatie. Sta un proiect si un minister intr-o semnatura? La fel si cu rezidentiatul. Hai sa fim seriosi. Astia sunt demisi dar nu cred ca au inteles. O tin langa cu ministrii interimari…dar de ce nu au delegat la timp daca chiar le pasa?!

  3. Da, pana acum n-au avut vreme toti toparlanii si toti cretinii de la PSD. PSD o sa pedaleze cat poate de mult pe lipsa ministrilor si „blocarea activitatii Tarii”. Atitudinea dlui. Barna nu face decat sa-i ajute. Poate Isi aduc aminte cei de la USR pentru ce au votat motiunea. Poate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.