G4Media.ro

Elevi de la 40 de instituţii de învăţământ din Franţa au fost…

Sursa foto: Freerange

Elevi de la 40 de instituţii de învăţământ din Franţa au fost ameninţaţi cu decapitarea într-un e-mail / Autorul susține că face parte din gruparea Statul Islamic

Elevi de la aproximativ 40 de licee au primit în spaţiul lor digital de lucru (ENT) un mesaj de ameninţare cu decapitarea, în care autorul, care se revendică de la gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) ameninţă că instituţiile respective de învăţământ vor exploda joi, la ora locală 15.00 (16.00, ora României), un mesaj înfiorător, care pare o „farsă”, relatează Le Figaro, transmite News.ro.

„Mâine, joi, 21 martie, voi arunca în aer întreaga instituţie către ora (locală) 15.00 (16.00, ora României) şi vă voi decapita toate corpurile de kafir (necredincios), pentru a-l servi pe atotputernicul Allah, care domneşte în lume”, scrie în acest mesaj trimis pe adresa fiecăruia dintre liceele vizate.
Autorul mesajului spune că un exploziv – C-4 – „a fost pus peste tot” în sedii şi în clase ale unui liceu în Hauts-de-Seine, la Sèvres.

„Sper ca corpurile voastre de kafir să vă explodeze în 1.000 de bucăţi. Îmio voi aduce câinii să vă sfâşie, bandă de necredincioşi”, scrie el.

Autorul acestor ameninţări citează un verset din Coran – „omorîţi-i pe cei care nu cred în Allah” – şi lansează un apel prin care cere ca şi alţii să i se alăture în atacurile pe care intenţionează să se comită.

Sutele de elevi care au primit această scrisoare pe computer, prin ENT, au primit şi o înregstrare video a unei decapitări, imagini şocante care au circulat pe reţele de socializare în timpul atacurilor teroriste din 2015 în Franţa.

Conducătorii instituţiilor respective, avertizaţi cu privire la acest mesaj, inclusiv la Sèvres, au reacţionat imediat şi au anunţat poliţia,

Poliţia a percheziţionat amănunţit, miercuri seara, licrul dinSèvres.

„Primele elemente ale anchetei ne arată că este vorba despre piratarea unor conturi ale unor elevi de liceu”, se arată într-o înştiinţare trimisă părinţilor.

În pofida faptului că acest e-mail pare o „farsă”, anchetatori încearcă să-l găsească pe autorul e-mailului, în vederea unei urmăriri penale.

Joi, forțele ordine urmează să fie prezente în instituţiile învăţământ vizate de aceste ameninţări.

Părinţii le-au cerut copiilor, după ce au citit mesajul de ameninţare, să nu se ducă la şcoală joi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...