G4Media.ro

Eleva care a prezentat situaţia colectării ilegale de fonduri de la liceul…

Eleva care a prezentat situaţia colectării ilegale de fonduri de la liceul din Mangalia a fost intimidată de profesori, susține Asociația Elevilor din Constanța, care ameninţă cu plângere penală pe numele celor implicaţi

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) susţine că eleva care a prezentat situaţia colectării ilegale de fonduri de la Liceul Callatis din Mangalia a fost intimidată de conducerea unităţii de învăţământ şi de profesori. AEC ameninţă că va depune plângere penală pentru şantaj pe numele profesorilor implicaţi, scrie news.ro, citat de Edupedu.ro.

Reprezentanții elevilor ondamnă presiunile făcute la adresa Dariei Mateciuc, membrul AEC care a transmis tabelul cu colectarea fondului şcolii de la Liceul Callatis din Mangalia.

“Marţi, 25 ianuarie, AEC a publicat un tabel intitulat «datorii la xerox» şi a scos la iveală afacerea colectării ilegale de fonduri din Liceul Teoretic «Callatis» Mangalia.

În urma publicării tabelului, Daria Mateciuc, membru AEC şi elevă în cadrul liceului, a fost supusă la diverse presiuni din partea colectivului de profesori, încercând să o intimideze. Iniţial, Daria a fost chemată în biroul directorului Daniela Diaconu pentru a discuta pe subiect, aceasta spunându-i că a lezat imaginea liceului, intimidând-o timp de peste o oră. În urma apariţiilor în presă a subiectului, Daria a fost scoasă ulterior din ora de română şi dusă în biroul directorului, unde a fost convocat un «Consiliu Profesoral», aceasta fiind pusă să dea explicaţii cu privire la publicarea tabelului”, se arată în comunicatul AEC.

Sursa citată menţionează că mai mulţi profesori au încercat să o intimideze pe elevă în timpul şedinţei.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Învățământul este gratuit conform constituției, dar în realitate nu este așa. Toți părinții pun bani din buzunar la fondul clasei,la școală sa cumpere diferite obiecte, etc etc toți tac sa nu aibă repercusiuni asupra copiilor.

  • Toti parintii cotizeaza pentru cadouri la „duamnele” invaratoare si profesoare la orice eveniment posibil, nu atat pentru fondul clasei, ca nu ala e grosul.
   La spaga asta mascata vad ca nu se sesizeaza nimeni, ca nu vrea sa isi expuna copii la bullyingul profesorilor din „consiliul profesoral”.

 2. Ridicol.

 3. Imaginea publica este afectata de datul in gât si nu de mizeria in sine.
  Tipic gușterilor fals-intelectuali

  • Mai du-te tu si unde nu bate soarele. Auzi ca datu in gat a mizeriei ii mai urat decat mizeria in sine. Cu mentalitate preistorica.

 4. Ar trebui sa fie multumiti ca au hartie curata la buda.
  Cu aia de la xerox nu e de joaca

 5. Fondul clasei se duce tot pe cadouri la duamne. Comitetul de părinți se ia la întrecere cu alte comitete de părinți, care plic sa fie mai gros. Ferească sfântul sa nu pui bani la fondul clasei, e ca taxa de protecție!

 6. Copiii sunt persecutați dacă spun adevărul. Profesorii îi pregătesc pentru viața din România.

 7. La scoala, din Craiova, unde am nepotul in clasa a 2-a la inceputul semestrului , acum cu covidul in fiecare onceput de scoala , dupa on line trebuie sa dam 150 lei pentru fondul clasei. In clasa sunt 42 de elevi se strang 6300 lei care sunt pastrati in poseta doamnei si nu da nicio chitanta si justificare la nimeni. Bani furati de la gura amăratilor de copii.

 8. Furt din banii publici și amenințare dacă zici ceva despre asta, corupție la toate nivelurile, nu mai scăpăm de blestemul comunismului.

 9. Nici cu un unii parinti nu e de glumit… sa ii vedeți cum alearga in stânga dreapta sa colecteze taxele de zici ca s mana n mana cu duamnele…. ca duamnele sa aiba un ochi mai atent la odor….zic si yo asa de prin lume adunate…