G4Media.ro

Elena Udrea a ieșit din carantină și va participa marți la ultimul…

Elena Udrea a ieșit din carantină și va participa marți la ultimul termen din procesul finanțării campaniei electorale din 2009

Infectată cu COVID 19 pe 7 ianuarie, Elena Udrea a ieșit din carantină și va participa la ultimul termen din procesul de corupție legat de finanțarea campaniei electorale din 2009, programat sa aibă loc marți la Curtea de Apel București, au declarat surse oficiale pentru G4Media.ro.

Elena Udrea a aflat de infectare chiar înaintea ultimului termen din proces, care inițial ar fi trebuit să aibă loc pe 8 ianuarie, a declarat pentru G4Media.ro avocatul acesteia, Veronel Rădulescu.

Apărătorul Elenei Udrea a invocat în instanță acest aspect și a obținut amânarea judecății.

Pe 14 decembrie anul trecut, Curtea de Apel București a mai amânat o dată procesul de corupție legat de finanțarea campaniei electorale din 2009, în care protagoniste sunt Elena Udrea și Ioana Băsescu, stabilind termen pentru 8 ianuarie 2021. Unul dintre inculpații din dosar a anunțat atunci instanța, prin intermediul avocatului său, că a fost infectat cu COVID 19, dar că dorește să asiste la audierea Elenei Udrea pentru a-i adresa întrebări.

La audierile din fața instanței, care au avut loc anul trecut, fostul ministru PDL al Dezvoltării și-a susținut nevinovăția.

„Nu mă consider vinovată de comiterea infracțiunilor. (…) Am finanțat personal campania electorală din 2009, alocând sume totalizând peste 300 de mii de euro. Veniturile personale și ale soțului aferente anului 2009 mi-au permis această finantare. Cred că sunt printre puținii politicieni care au adus bani personal la campania electorală și nu au plecat cu bani acasă în urma lor”, a declarat Udrea la Curtea de Apel București.

Context

În mai 2017, procurorii DNA i-au trimis în judecată la instanţa supremă pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea, pe care o acuză de instigare la luare de mită şi spălare a banilor, pe fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheorghe Nastasia, pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea Victor Tarhon, pentru luare de mită, pe Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, pentru instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor şi pe Ioan Silviu Wagner, director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, pentru delapidare.

De asemenea, DNA a dispus trimiterea în judecată a jurnalistului Dan Andronic pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Procurorii menţionează în rechizitoriu că în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală.

Potrivit procurorilor, legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era făcută de către Elena Udrea, care, la momentul respectiv, conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare. Remiterea foloaselor infracţionale era disimulată prin contracte fictive încheiate cu firme care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afişe, reclame publicate în mass-media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole şi prestarea de servicii de consultanţă, menţionează procurorii DNA.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. La multi ani, bueibi!

  2. Usor nepoliticos, Petrov si Boc in libertate iar golanca in puscarie.

  3. Mâine dimineață se trezește cu varianta britanică a coronavirusului și se dă moartă în păpușoi! ….După care infractoarea o sa spună că e gestanta cu 6 copii și trebuie protejată ca să intre în cartea recordurilor, numa’ să nu facă pușcărie !

  4. Cei vechi spuneau: „Tarfa Babilonunui”>Base a pupat !

  5. Multi ani cu exacutare! Ramane sa vedem daca justitia romana se face de cacao, ca de atatea ori, sau alege sa-i respecte pe prostii de contribuabili cinstiti care le platesc salariile si pensiile speciale, adica nesimtite.

  6. cum se-ntampla? justitia este varza, deci pot doar sa-i urez multa sanatate si dorinta de munca, si timp pentru copil, si daca nu cer prea mult timp si mai multe donatii pentru copiii saraci, doamnei Leni Udrea. are balta ei mult peste, poate oferi cu generozitate daca va scapa de mititica rea. i-as dori, fara rautate, dar in spirit cetatenesc neturmentat, confiscarea completa a averii reale, pitita bine la diversi, in conturi exotice, etc, dar banuiesc ca nu s-a nascut inca procuroru’ cu idei suficiente si doar un pic de curaj, care sa dezvaluie toate matrapazlacurile doanei Elena G. Udrea. multumesc anticipat lui nea Base pentru nedreptatea si neadevarul din anii lui de domnie.

  7. În foto avem de-a face cu o viperă sau cu o femeie?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.