G4Media.ro

Efectul „revoluţiei fiscale” asupra Iaşului: încasările din impozitul pe venit au scăzut…

Efectul „revoluţiei fiscale” asupra Iaşului: încasările din impozitul pe venit au scăzut cu 55 de milioane de lei

Scăderea impozitului pe venit şi decizia de a nu aloca Iaşului sume defalcate din TVA au dus la scăderea bugetului capitalei Moldovei cu 55,7 milioane de lei (circa 11,9 milioane de euro), potrivit cifrelor oficiale ale Primăriei.

Primăria Iaşi a răspuns unei cereri de informaţii în baza Legii 544 depusă de Andreea Drugus, cititor G4Media.ro. Potrivit răspunsului Primăriei Iaşi, „Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi a comunicat cote defalcate din impozitul pe venit de 204.795.000 de lei, cu 55.782.378 de lei (aproximativ 11,9 milioane de euro, la un curs de 4,65) mai mici faţă de încasările din anul 2017, care au fost de 260.577.378 lei. Scăderea provine din reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%, ceea ce reprezintă o scădere de 37,5%. Prin Anexa 8 din Legea bugetului de stat pe anul 2018, municipiului Iaşi nu i-au fost alocate sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale şi nici sume din cote defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale”.

Primăria arată că în primele patru luni ale anului a încasat de la Ministerul Dezvoltării suma de 3.352.610 lei pentru trei proiecte europene.

Primarul oraşului Iaşi este Mihai Chirică, exclus din PSD după ce i s-a împotrivit preşedintelui partidului, Liviu Dragnea.

Majoritatea oraşelor din România au pierdut bani la buget după ce revoluţia fiscală a PSD a scăzut impozitul pe venit pentru a contrabalansa trecerea contribuţiilor în sarcina angajatului. Cu toate acestea, multe municipalităţi au primit în compensare sume defalcate din TVA.

Foto: Mihai Chirica (sursa: Facebook)

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Totul merge conform planului PSD de saracire a populatiei. Oamenii saraci sunt controlabili de partid.

  2. Dl Chirica se lupta cu morile de vant.
    Adica cu PSD-ul care stapaneste Iasul (si Moldova) de 28 de ani.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.