G4Media.ro

Efectul fetiței din Vaslui care i-a cerut primarului un telefon pentru cursurile…

Efectul fetiței din Vaslui care i-a cerut primarului un telefon pentru cursurile online: toți copiii din comună au primit echipamente ca să poată participa la orele de clasă pe internet

Gabriela Munteanu, o fetiță din satul Jigălia (Vaslui) i-a trimis o scrisoare primarului din localitate, Ciprian Robert Tamaș, și i-a solicitat un telefon ca să poată participa la cursurile online, promițând că îl va plăti în rate din alocație. După ce scrisoarea, prezentată de primar pe Facebook, s-a viralizat, mai multe companii, dar și oameni simpli au trimis în comună echipamente pentru ca toți copiii să poată urma cursurile școlare online.

Am primit această scrisoare pe Messenger de la o fetiță, elevă a școlii noastre! Pur și simplu mi-au dat lacrimile! Am vorbit dimineață cu directorul scolii și mi-a confirmat că sunt peste 30 de elevi în această situație! Nu au telefon, nu mai vorbim de tabletă sau de laptop, pentru a interacționa cu cadrele didactice online! (…) Astfel, am rugămintea la voi, prietenii mei dragi, care v-ați schimbat Smartphone-ul și vreți să aduceți o bucurie, să îl donați pe cel vechi cu toată bucuria unui elev nevoiaș din comuna noastră!”, a scris primarul din Șuletea pe Facebook.

Apelul edilului s-a viralizat. Români din Australia până în Germania și companii din țară au văzut mesajul fetiței și au donat copiilor din comună telefoane, tablete și laptopuri.

”Gabriela Munteanu, copilul nostru drag de la Jigălia, este eroul comunei noastre, dragi copii! Gabi a aprins o mică flacără, care a început să facă lumină în întreaga țară! Datorită prietenei și colegei voastre, dragi copii, veți primi foarte mulți dintre voi un telefon mobil, sau o tabletă, ori un laptop sau un calculator! Aș vrea, dragi copii, să o felicitați pentru atitudinea ei cu care a abordat aceste vremuri pe care împreună le parcurgem! Gabriela a fost felicitată de o țară întreagă, este minunată! Iar vouă, dragi prieteni, care ne-ați trimis zeci și zeci de mesaje, care ați distribuit în număr mare scrisorica Gabrielei și ați revoluționat întreg sistemul educativ din România, celor care ați trimis tablete, telefoane, laptopuri sau calculatoare, vă mulțumim din suflet! Sunteți minunați!”, a scris primarul câteva zile mai târziu pe rețeaua de socializare, potrivit ziarului local din Bârlad, vremeanoua.ro.

Lipsa dispozitivelor IT sau a internetului este o problemă reală pentru copiii din țară care nu pot participa la cursurile online în contextul pandemiei de coronavirus.

Potrivit unui studiu IRES, citat de edupedu.ro, numărul elevilor fără acces sau cu acces limitat la laptop, tabletă, desktop e de peste 900.000, de 3,6 ori mai mare decât evaluarea Ministerului Educației.

În Ialomița, spre exemplu, potrivit independentonline.ro, care citează date oficiale de la Inspectoratul școlar județean, sunt 5000 de elevi care nu pot participa la cursurile online.

Foto: Gabriela Munteanu / Facebook

Alex Costache este jurnalist și la Știrile TVR.

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Daca s-ar interzice sponsorizarile organizatiilor politice, iar banii ar fi dirijati in sprijinul copiilor proveniti din familii sarace, dezorganizate-pur simplu condamnati ca s-au nascut in acele familii-am accelera progresul societatii romanesti. Asa, o sa avem in continuare manelisti, masa de manevra etc.Si cand te gandesti faptul ca Ceausescu a reglementat mult mai bine acest domeniu oferind sanse egale tuturor copiilor.

  2. Informați-vă și scrieți corect numele localităților. E vorba de localitatea Jigălia și Comuna Șuletea.

  3. Cum sa nu te apuce greata cand citesti: „”Gabriela Munteanu, copilul nostru drag de la Jigălia, este eroul nostru….”?!
    Escrocul Primar, Profesor de meserie, NU spune ca BANII care ar fi TREBUIT sa ajunga pentru ca el sa Doteze Scolile Romaniei la Nivelul Scolilor moderne din Europa dezvoltata, au fost FURATI de 30 de ANI de politrucii ca el!
    Cum am ajuns sa DONAM zi de zi pentru Dotarea Spitalelor aflate in stare jalnica, ajunse real PERICOL pentru Romani, pentru Dotarea Scolilor de Ev mediu de la tara, v-ati intrebat UNDE sunt BANII produsi de Economia Romaniei ce „duduia” mai ales in ultimii 3 ANI, dle Primar fost PNList, trecut din Decembrie 2019 la PSD?!
    Primarule, de cate ori ai INCERCAT sa FACI ceva pentru copilasii aia sarmani si FARA Acces la educatie on-line, STIAI si NU ai facut nimic desi esti Profesor(!), DACA Fetita asta curajoasa ar fi tacut, azi ea si atatia copilasi erau uitati de Autoritatile Romaniei, ea si cei aproape 1 MILION de copilasi care NU aveau nici un fel de ACCES la educatie on-line, desi Minsitresa Educatiei a dat Ordin al MEN in 22 Aprilie 2020 pentru invatamant preuniversitar in mediul on-line?!!!!

  4. Am evoluat, am trect la spaga cu telefoane ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.