G4Media.ro

Efectele incendiului de la Constanța: Pernele pneumatice de salvare ar putea intra…

Efectele incendiului de la Constanța: Pernele pneumatice de salvare ar putea intra în dotarea Inspectoratelor pentru Situații de Urgență

Un grup de lucru intern al Ministerului de Interne discută soluții pentru dotarea Inspectoratelor județene pentru Situații de Urgență cu echipamente pentru salvarea vieții celor aflați în pericol să cadă de la mari înălțimi, a anunțat luni ministrul de Interne, Lucian Bode.

Printre soluțiile luate în calcul se numără și ”pernele pneumatice de salvare”, a spus Bode într-o declarație transmisă de televiziunile de știri. El a arătat că anumite state membre UE le folosesc, în timp ce altele au renunțat la utilizarea lor, iar o concluzie va fi adoptată de grupul de lucru în câteva săptămâni.

Discuția despre dotarea salvatorilor cu astfel de echipamente a fost provocată de moartea unei femei care a căzut săptămâna trecută de la etajul 6 al unui bloc, după ce în apartamentul său izbucnise un incendiu.

În ceea ce privește intervenția ISU la Constanța, Bode a criticat intervenția: ”Acolo au fost bâlbe de la un capăt la altul, de la anunțul la 112 la momentul intervenției”. (Foto: Pernă de salvare – sursa directindustry.com)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Oare cum or sa le umfle intre masini parcate sau in vegetatie deasa, prezenta langa multe blocuri.
    E bine sa fie, dar asta nu rezolva cazuri care necesita o abordare diferita, in functie de fiecare incident de acest gen.
    Ma uitam aseara la incidentul de la Nasta, cu stalpii aia pusi la linia de tramvai (si nu sunt numai acolo), cat trebuie sa ocoleasca masinile de pompieri ca sa ajunga la locul unui incendiu. E buna si iarba pe liniile de tramvai, dar mai mult incurca la urgente.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.