G4Media.ro

Efectele amânării examenului de Rezidențiat, explicate de studenții la Medicină: 5.000 de…

Efectele amânării examenului de Rezidențiat, explicate de studenții la Medicină: 5.000 de absolvenți nu vor intra pe piața muncii pe 1 ianuarie / Instabilitatea nu încurajează medicii să rămână în țară

Amânarea examenului de rezidențiat după data de 8 decembrie va face ca peste 5.000 de absolvenți de Medicină să nu intre pe piața muncii pe 1 ianuarie, “fiind puși într-o situație financiară gravă”, avertizează studenții Facultăților de Medicină și Farmacie din toată țara. La o zi după ce au organizat proteste în centrele universitare din Cluj, Iași și Craiova, tinerii explică faptul că promovarea examenului de rezidențiat le dă dreptul să intre pe piața muncii.

“Pierderea financiară, pentru întreaga generație de tineri medici, pe lună, este de peste 20 milioane de”, spune Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România. Numărul posturilor scoase la rezidențiat anul acesta este de 4.710.

“În contextul unei discuții televizate din 15.10.2019, între Ministrul Sănătății și reprezentantul studenților mediciniști, doamna Sorina Pintea a anunțat public faptul că există o posibilitate foarte mare ca examenul de rezidențiat să sufere o nouă amânare, din cauza lipsei de soluții în care se află actualul Guvern, fără un Ministru al Educației și fără a se fi semnat ordinele necesare atunci când se afla un ministru în funcție”, susțin studenții, într-un comunicat de presă.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Medicii sa plece. E singurul mod de a avea o viata normala.

  2. Raman amantele, rudele. Nu e nici-o problema!

  3. nu par tristi in pozele alea … cum era cantecul, daca un homeless care cere de mancare are un mesaj scris un funny inseamna ca nu ii este foame suficient

  4. Cresterea salariului i-a facut pe multi medici sa se intoarca acasa, dar asta nu se spune pentru ca masurile bune implementate de PSD nu dau bine la orcii de pe g4mizeria. Nu mai primesc „atentii” daca vorbesc despre plusurile guvernarii PSD.
    https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro/lbin/amp/index.php%3farticle_id=3832454

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.