G4Media.ro

Efect de domino în Sănătate: Plata salariilor în spitale ar putea fi…

Sursa foto: Uniunea TESA

Efect de domino în Sănătate: Plata salariilor în spitale ar putea fi blocată dacă Guvernul nu va mări veniturile și pentru angajații TESA, anunță aceștia

Plata salariilor în spitale ar putea fi blocată dacă Guvernul nu va mări veniturile și pentru angajații TESA, anunță aceștia într-un comunicat de presă de joi dimineață. Anunțul a fost făcut în ziua măririi salariilor pentru mai multe categorii din Sănătate.

TESA anunță că protestele ar putea începe oricând din moment ce soluția de mărire a salariilor este atunci ”când se pornesc acțiuni greviste”.

  • ”Personalul TESA din Sănătate ar putea bloca salariile din Sănătate în luna decembrie 2023 dacă Guvernul va continua să ignore cu desăvârșire această categorie importantă de personal fără de care nicio unitate sanitară nu ar putea funcționa. Protestele spontane ar putea începe în spitale în orice moment (…) Personalul discriminat TESA, care asigură practic administrarea și întreținerea spitalelor a fost din nou eliminat din proiectul legislativ 172/2023, proiect privind modificarea și completarea legii 95/2006 privind reforma în domeniul Sănătății”, se arată în comunicatul de miercuri.

TESA critică faptul că amendamentul privind mărirea a 30.000 de salariați TESA a fost respins de PSD în Camera Deputaților:

  • ”(…) Amendamentul adoptat de Senat și pentru personalul TESA (30.000 salariați) a fost respins de grupul parlamentar al PSD din Cameră. Dacă aceste soluții se pot găsi doar când se pornesc acțiuni greviste iar dialogul social este luat în derâdere pentru toți ceilalți atunci și personalul TESA este dispus ca după ani și ani de frustrări să pună pixurile jos în cadrul serviciilor de salarizare constatând că altfel va rămâne ignorat în continuare la infinit pe post de Cenușăreasă a sistemului sanitar trimisă la colț cu fiecare ocazie legislativă”, a mai transmis TESA.

Comunicatul integral, aici:

Context

Legea care permite creșterea salariilor din casele de asigurări de sănătate a fost adoptată de plenul Camerei Deputaților cu 203 voturi „pentru”, un vot „contra” și 55 de abtineri. Camera Deputaților este for decizional pentru acest proiect, care va merge la promulgare. Rezultatul votului a fost întâmpinat cu aplauze de angajații caselor de asigurări de sănătate veniți să protesteze în București.

Mai multe proteste au avut loc, miercuri, în Capitală și în mai multe orașe. Farmaciștii au manifestat în fața Guvernului pentru a cere decontarea medicamentelor prescrise.

Angajații din direcțiile de sănătate publică, agenția pentru ocuparea forței de muncă, casa de pensii protestează în mai multe județe cerând salarii mai mari, iar salariații de la o fabrică a Romarm au ieșit în stradă la Brașov. Detalii, aici. 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...