G4Media.ro

Economia Ungariei va scădea cu 5,9% anul acesta, anunţă Fitch Ratings

Economia Ungariei va scădea cu 5,9% anul acesta, anunţă Fitch Ratings

Agenția Fitch Ratings previzionează că economia Ungariei va scădea cu 5,9% anul acesta, un ritm care nu a fost întâlnit de la criza financiară globală din 2009, potrivit publicaţiei Budapest Business Journal. Potrivit informațiilor publicate, economia ar urma să-şi revină anul viitor, relatează news.ro.

Într-o prognoză regională actualizată, agenţia a anunţat că se aşteaptă ca PIB-ul real să scadă cu 5,9% în acest an din cauza pandemiei de coronavirus.

Fitch prognozează însă o creştere reală de 5,4% pentru 2021.

Economia începe să se redreseze de la un nivel scăzut în aprilie, când măsurile privind restricţiile erau la apogeu. Producţia de vehicule este în creştere şi indicatorii de încredere îşi revin.

Analiştii Fitch au spus că se aşteaptă ca deficitul fiscal să crească la 4% din PIB în 2020, după ce guvernul a anunţat un pachet fiscal în valoare de 12% din PIB, care include subvenţii salariale, investiţii în servicii medicale şi garanţii pentru companii.

Agenţia a adăugat, însă, că estimează că deficitul va scădea la 2,1% în 2021.

 

Sursa Foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Și boanghenii nu au acele cheltuieli fantastice cu bugetarii, ei nu au o boierime bugetară ca budos olahus, ei nu au pensii speciale și nici nu pensionează lifte la 40 de ani.
    VĂ DAȚI SEAMA CE CRUNTĂ VA FI LA NOI SITUAȚIA!?

    • Ura răsuflă din fiecare cuvânt, inclusiv termenul pentru maghiari. Ei bine, află că ” boanghenii” cum le zici tu, au avut anul trecut o pondere mai mare a personalului bugetar în total personal angajat, România fiind cel mai suplu stat din UE. Ce nu au însă „boanghenii” sunt mincinoși ca tine și incitare la ură în mainstreamul politicii, decât împotriva străinilor. Dealtfel, Romănia a și avut o evoluție mai bună decăt Ungaria pe trim. I al anului, rămâne de văzut ce va fi în continuare.

  2. salarile bugetarilor sunt ca la noi numa ca nu au o suta de mii de speciali colonei si militieni ca la noi, numai 6 persoane iau peste 5 mii de euro pensie si din 10 milione lucreaza 4 mil ca la noi numai ca noi suntem vreo 20 de mil..

    • În realitate, anul trecut la noi lucrau apr. 7 milioane fără întreprinzători, țărani, etc. Iar populația o fi trecut poate acum de 20.000.000 cu cei reveniți în țară, anul trecut nici în vise nu se apropia populația de 20 mil., mai degrabă de 18.