G4Media.ro

Eclesiarhul Bisericii de la Palatul Cotroceni, Arhimandritul Irineu Dogaru, a murit, la…

sursa foto: captura video

Eclesiarhul Bisericii de la Palatul Cotroceni, Arhimandritul Irineu Dogaru, a murit, la 62 de ani

Eclesiarhul Bisericii „Sfinţii Serghie şi Vah” de la Palatul Cotroceni, Arhimandritul Irineu Dogaru, a trecut la Domnul sâmbătă, la vârsta de 62 de ani, anunţă Agenţia Basilica a Patriarhiei Române, transmite Agerpres.

Părintele Irineu este cel care s-a ocupat de reconstrucţia Bisericii Palatului Cotroceni, demolată în timpul regimului comunist după ce a suferit daune structurale la cutremurul din 1977.

Potrivit sursei citate, mai mulţi colegi, colaboratori şi ucenici îşi exprimă regretul la plecarea Arhimandritului Irineu, după o lungă luptă cu cancerul.

Slujba de înmormântare va avea loc marţi la ora 12,00, la Mănăstirea Cernica.

Arhimandritul Irineu Dogaru s-a născut în localitatea Mărunţei, judeţul Olt, în data de 15 noiembrie 1961 şi a primit la botez numele Ioan.

A absolvit Seminarul Teologic din Craiova şi apoi Institutul Teologic de grad Universitar din Bucureşti (1988), după care a urmat cursuri de doctorat la Institutul Catolic din Paris, Universitatea Sorbona De asemenea, a urmat cursuri postuniversitare de perfecţionare a preoţilor militari, dar şi de management.

A intrat în monahism la Mănăstirea Sinaia în anul 1990.

Între anii 1994 – 1997 a lucrat în cadrul Administraţiei Patriarhale, iar din 1997 până în 2024 a activat ca preot militar în cadrul Serviciului de Protecţie şi Pază şi Eclesiarh al Bisericii „Sfinţii Serghie şi Vah” de la Palatul Cotroceni.

Publicitate electorală

Pentru activitatea sa, părintele Irineu Dogaru a primit de-a lungul anilor mai multe decoraţii: Ordinul Naţional „Pentru Merit” în gradul de Cavaler, 2000; Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în gradul de Comandor, 2006; Ordinul Naţional „Pentru Merit” în gradul de Ofiţer, 2009; Ordinul Naţional „Pentru Merit” în gradul de Comandor, 2018; Semnul Onorific în Serviciul Patriei pentru XV de ani de activitate şi rezultate meritorii în îndeplinirea atribuţiilor şi în pregătirea profesională, 2018; Emblema de Onoare a Serviciului de Protecţie şi Pază, 2019; Ordinul Naţional „Steaua României” în gradul de Cavaler, 2021; Semnul Onorific în Serviciul Patriei pentru XX de ani de activitate şi rezultate meritorii în îndeplinirea atribuţiilor şi în pregătirea profesională, 2022.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Ecler… ce?