G4Media.ro

Echipele mobile de vaccinare în școli ar putea fi o soluție pentru…

Echipele mobile de vaccinare în școli ar putea fi o soluție pentru ca profesorii să se imunizeze într-un număr mai mare / Prefectul Capitalei spune că școala nu pare un mediu nesigur, dar că profesorii trebuie îndemnați să se vaccineze

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, miercuri seara, că autoritățile trebuie să găsească soluții prin care vaccinarea să fie cât mai facilă pentru profesori, una dintre acestea putând fi organizarea de echipe mobile în școli, și că este dispus să aibă o discuție cu reprezentanții cadrelor didactice pentru a vedea de ce nu se vaccinează într-un număr mai mare.

Alin Stoica a spus că aproximativ 40% dintre profesori s-au vaccinat, dar că nu sunt date care să arate că aceștia se comportă altfel decât alte corpuri profesionale.

„Le-aș da un pic de răgaz, să vedem dacă într-adevăr există o reticență sau a fost pur și simplu o împrejurare nefericită”, a afirmat Alin Stoica la Digi 24.

Întrebat dacă se pot întoarce copiii la șoală dacă profesorii nu sunt vaccinați într-un număr mare, Alin Stoica a precizat că unitățile școlare sunt monitorizate de DSP și că școala „nu pare un mediu nesigur, nu se transmite neapărat virusul foarte rapid în școli”, dar că profesorii ar trebui să se vaccineze, mai ales că elevii sub 16 ani nu o pot face.

„Ca să-i protejăm și pe ei, e responsabilitatea și a dascălilor să se vaccineze, ca să nu fie mediu de transmitere. (…) Să facem apel din ce în ce mai mult la profesori și la responsabilitatea pe care ei o au față de elevi și să meargă să se vaccineze”, a spus Stoica.

Prefectul a explicat că o rată de vaccinare mică în orice instituții, nu doar în școală, aduce cu ea nesiguranță.

„Evident că mi-ar plăcea să văd în toate instituțiile, nu doar în școli, rata de vaccinare peste 50-60% cu ambele doze”, a spus el.

În opinia prefectului, autoritățile ar trebui să facă lucrurile cât mai ușoare pentru profesori.

„Eventual să le facem echipe mobile care să-i vaccineze pe profesori în școli”, a spus prefectul.

„Nu aș vrea să blamez un întreg corp profesional, mai întâi eu vreau să mă uit pe niște date și să am o discuție cu acest corp profesional, ca să pot să apuc de undeva această problemă. Și sigur că am toată deschiderea să o fac”, a mai spus Alin Stoica.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Unde,dai…si unde crapa!
    Ce…grijuliu e …perfectu’asta!
    Altceva,nu-l duce,tártácuta…de,obsesionat si el de seringa!