G4Media.ro

Echipamente sub formă de căști care suplinesc oxigenarea naturală au fost donate…

Sursa foto: Facebook „Împreună pentru Argeș”

Echipamente sub formă de căști care suplinesc oxigenarea naturală au fost donate de Fundația Gaudium secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Mioveni 

Zece căști CPAP, echipamente non-invazive care suplinesc oxigenarea naturală, au fost donate de Fundația Gaudium secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Mioveni, județul Argeș, în care sunt tratați pacienți cu Covid-19.
„«Strângeți-vă trei minute de gât și abia așa veți putea înțelege ce simte permanent un pacient infestat cu COVID 19», povestește un medic ATI senzația cumplită a sufocării pe care o aduce virusul care ne-a marcat tuturor existența în ultimele luni. Lipsa aerului, un simptom greu de suportat, cu numeroase consecințe la nivelul organismului, este principalul fenomen cu care medicii de la Terapie Intensivă se confruntă în cazul pacienților care ajung pe secția lor. Iar disperarea de a-i ajuta pe acești oameni să respire cât de cât normal a venit, în ultimele luni, la pachet cu proceduri meticuloase și complicate de ATI, nu de puține ori invazive, realizate cu aparatură sofisticată și cu o monitorizare permanentă din partea personalului medical. În toată această luptă, medicii argeșeni de la Secția ATI COVID care funcționează în cadrul Spitalului Mioveni au descoperit minunile pe care efectiv le poate face un echipament numit cască/cort CPAP. Arătând ca un balon, acest echipament suplinește oxigenarea naturală, fiind extrem de eficient în cazul insuficienței respiratorii”, a anunțat fundația Gaudium pe pagina de Facebook  a campaniei „Împreună pentru Argeș”.
Potrivit sursei citate, niciun pacient la care a fost folosită o astfel de casă nu a mai ajuns la intubare.
„Pe principiul «dar din dar se face Raiul» ne-a sprijinit și i-a sprijinit pe acești oameni societatea argeșeană AGEXIM SPEDITION, partener și donator în cadrul campaniei #ÎmpreunăPentruArgeș, societate care a plătit integral și imediat contravaloarea întregului volum de echipamente donate. Suntem mândri să cunoaștem – în cadrul unei campanii în care comunitatea de business și comunitatea de suflet a Argeșului s-a unit ca niciodată – oameni dispuși să sară imediat în ajutor, să acționeze cu responsabilitate și solidaritate, să disponibilizeze resurse financiare importante pentru ceilalți aflați la greu sau în suferință”, precizează fundația.
Căștile sau corturile CPAP sunt echipamente non-invazive de ventilație și au ca scop administrarea de aer și oxigen în tratarea insuficienței respiratorii. Acestea sunt rezistente la presiuni ridicate pe perioade lungi de timp, de până la 7 zile. Sunt prevăzute cu valvă antisufocare și port inspecție pacient, explică sursa citată.
Costul total al donației a fost 17.255 RON.
Sursa foto: Facebook „Împreună pentru Argeș”
NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...