G4Media.ro

Echipa opozantului rus Navalnîi anunță relansarea rețelei regionale pentru a se opune…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Echipa opozantului rus Navalnîi anunță relansarea rețelei regionale pentru a se opune războiului și mobilizării / ”Putin a adus războiul și suferința în fiecare familie rusă, în fiecare casă”

Asociații criticului încarcerat al Kremlinului, Alexei Navalnîi, au declarat marți că relansează rețeaua politică regională a acestuia pentru a lupta împotriva invaziei Rusiei în Ucraina și a mobilizării „parțiale” ulterioare ordonate de președintele Vladimir Putin., informează The Moscow Times.

„Este timpul să ne refacem rețeaua pentru a lupta împotriva mobilizării și a războiului”, a declarat Ivan Zhdanov, fostul director al Fundației Anticorupție a lui Navalnîi, într-o înregistrare video publicată marți pe rețelele de socializare de către șeful de personal al lui Navalnîi, Leonid Volkov.

Rețeaua politică a lui Navalny, care a avut la un moment dat 50 de sedii regionale în întreaga Rusie, a fost desființată anul trecut după ce un tribunal din Moscova a scos-o în afara legii ca organizație „extremistă”.

Dar, în urma invaziei Moscovei în Ucraina și a mobilizării de luna trecută a mii de ruși pentru a susține efortul de război șubred al Rusiei, Volkov a declarat că rețeaua se redeschide pentru a lupta tocmai împotriva acestor probleme.

„Putin a adus războiul și suferința în fiecare familie rusă, în fiecare casă”, a declarat Volkov în videoclip.

Zhdanov, care, la fel ca Volkov, trăiește în exil pentru a evita urmărirea penală, a promis că noul grup va fi o mișcare „subterană partizană” în interiorul Rusiei și a făcut apel la cetățeni să reziste Kremlinului și să lucreze cu grupul.

„Lupta poate lua o varietate de forme și extreme diferite”, a declarat Volkov. „Poți răspândi informații, oferi asistență juridică, te poți oferi voluntar sau poți sabota activitatea birourilor de înrolare militară”.

După represiunile Kremlinului împotriva opoziției parlamentare din Rusia din ultimul deceniu, mișcarea lui Navalnîi a devenit cea mai puternică forță de opoziție din Rusia.

În ciuda faptului că a executat o pedeapsă de nouă ani de închisoare pentru acuzații pe care aliații săi le numesc inventate, Navalnîi a fost una dintre cele mai puternice voci care s-au opus invaziei Moscovei în țara vecină.

Apelul de marți încearcă să ajungă la ruși dincolo de susținătorii existenți ai criticului încarcerat al Kremlinului, apelând la toți cei care se opun războiului și mobilizării.

„Ne vom bucura pentru toți oamenii, atât pentru cei prudenți, cât și pentru cei care sunt cei mai disperați, nu contează pentru noi de unde sunteți sau unde lucrați, principalul lucru este că sunteți împotriva acestui război și a acestui guvern”, a declarat Volkov.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Hai ma, treziti-va odata!…