G4Media.ro

E necesar să se modifice regulile impuse pentru înmormântări, transmite Patriarhia Română

E necesar să se modifice regulile impuse pentru înmormântări, transmite Patriarhia Română

Modificarea regulilor înmormântărilor este imperios necesară, spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu. „Umanitatea și demnitatea sunt rațiunile care trebuie să aibă și acum ultimul cuvânt”, susține Bănescu.

„Modificarea unei legi draconice, concepute sub presiunea izbucnirii unei epidemii și a necunoscutului care o însoțea, o lege care prin urmările ei directe afectează și azi, la peste un an de zile de la promulgarea ei, familiile îndurerate ale celor decedați de COVID, care nu-i pot înmormânta pe aceștia demn și conform tradiției religioase în care s-au născut, a devenit imperios necesară”, susține Vasile Bănescu.

Conform acestuia, cultele religioase din România au solicitat modificarea acestei legi excesive și au purtat recent un dialog fertil cu autoritățile competente în acest sens.

„Practic, (aproape) toată lumea pare să fi înțeles necesitatea modificării. Prelungirea așteptării ei devine dureroasă și nu mai are în acest moment o rațiune suficientă. Umanitatea și demnitatea sunt rațiunile care trebuie să aibă și acum ultimul cuvânt”, se arată în mesajul Patriarhiei, conform Digi24.ro

Sursa foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Sufletul conteaza, nu ritualul obositor si jagmanitor promovat si intretinut cu atata ardoare-traditia noastra ortodoxa, care pune hoitul in fata sufletului.

  2. Este necesar sa abandonam Biserica Ortodoxa, fie sa renuntam la religie de tot, sau macar sa trecem la catolici, fiindca BOR e cea mai ticaloasa Biserica din lume si ne va stoarce de bani cu orice ocazie.

    • De ce sa abandonam ortodoxia, din cauza unui Spagoveanu, sau a Prea-incantatului, sau din cauza unui drone ca Banescu? Da’ ce, si-au tras ortodoxia pe persoana fizica? Religia e una, firmele care o administreaza intru profit dumnezeiesc, chipurile, Alta.

  3. In loc sa genereze restricții decente (program marit megazine alimentare, program imbunatatit mijloace transport comun, acces facilitat la teste) pentru vii, arunca praf in ochi pentru morti. Si înlesnesc taxele pentru pochi.

  4. au dreptate , banul sa poata fi dat si prin revolut sau paypal si chiar bitcoin de ce nu!

  5. sa transformam totul in nunta ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.