G4Media.ro

După vizita controversată în Transilvania, președintele Ungariei Katalin Novák are o primă…

sursa foto: https://www.presidency.ro/

După vizita controversată în Transilvania, președintele Ungariei Katalin Novák are o primă întâlnire oficială la București cu Klaus Iohannis / Este pentru prima dată, în ultimii 18 ani, când doi șefi de stat din Ungaria și România se întâlnesc oficial

Președintele Ungariei Katalin Novák s-a întâlnit vineri oficial cu Klaus Iohannis, în marja Summitului Formatului Bucureşti 9 (B9), desfăşurat la Bucureşti. Este prima întâlnire oficială între doi șefi de stat din România și Ungaria, din ultimii circa 18 ani. Reamintim că în urmă cu mai bine de două săptămâni – la scurt timp după ce a fost învestită în funcția de președinte – Katalin Novák, a ales să-și facă prima vizită oficială în Ardeal, participând la câteva evenimente organizate de liderii comunităților maghiare din Cluj, Bihor și Alba. Katalin Novák i-a ignorat complet pe oficialii de la București, atitudinea ei stârnind dezaprobarea politicienilor din coaliția de guvernare și nu numai.

La întrunirea de vineri, Klaus Iohannis i-a transmis Katalin Novák că dorește o aprofundare a dialogului şi cooperării la cel mai înalt nivel cu partea ungară, subliniind însă că proiectele de interes nu trebuie să fie discriminatorii, pe baza etniei populației, ele nu pot să se limiteze doar la anumite părţi din teritoriul României şi trebuie să fie conforme legislaţiei române sau celei europene.

Iohannis a mai menționat importanţa cooperării pragmatice şi în parametri corecţi, în logica unui parteneriat strategic autentic şi sincer, în spirit european, ghidat de principiile Tratatului de înţelegere, cooperare şi bună vecinătate dintre România şi Republica Ungară (Timişoara, 16 septembrie 1996) şi ale Declaraţiei privind Cooperarea şi Parteneriatul Strategic româno-ungar pentru Europa secolului XXI (Budapesta, la 29 noiembrie 2002), de la a cărei semnare se împlinesc anul acesta 20 de ani”.

sursa foto: https://www.presidency.ro/

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

20 comentarii

 1. Atentie! Sclavi unguri in Bucuresti!

 2. Jo napot kivanok…

 3. ce zambet de ipocrita …stie ca nu cu multe zile in urma baga bete prin gard …de data asta pokerface iohannis e bine venit cu privirea de ironman…😂😂😂😂…daca tot le place ungurilor sa-l pupe pe k oo ie pe vladolf s-o apese putin pe cap si pockerface pana la nivelul potrivit 👍👍👍

 4. Nu stiu ce pot avea unii cu vecinii nostri unguri ca eu merg regulat in Ungaria si am fost primit cu respect si omenie întotdeauna?! Or avea si ei ” neamuri proaste ” dar noi avem la greu .

  • Sunt idi0ții utili ai lui phutin.
   Majoritatea.

 5. Ioha bati campi… a erau terenuri de golf!!!

 6. Doar că adevăratul „șef de stat” la unguri e Orban.

 7. O mare diferență între cele doua state în ceea ce privește atitudinea fata de etnicii de dincolo de granițe.
  Doamna Novak a venit în România imediat ce a fost instalata președinte. Președinții României au lăsat mai la urma Republica Moldova. Ca despre nordul Bucovinei nici prea s-au sinchisit.
  Inanite sa ii luam pe maghiari la înjurături sa vedem și cam ce facem noi în situația lor.

  • Da, ar fi trebuit și Joha sa viziteze Ungaria așa de capul lui ca un sat fără câini, cu tupeu maxim, după care să anunțe o vizită oficială .
   Acum după explicațiile de rigoare, pot să-i trimit pe meleaguri mai calde decât câmpia Panoniei ?

 8. S-o pupe -n c… Malai Mare

 9. Propaganda urii de la Moscova se repeta la Budapesta. HUNgaria nu mai este de mult timp un stat pe care UE sa se poata baza, dar fiecare pădure cu uscăturilei ei. E mai greu cand trebuie curatata padurea.

 10. doamna in cauza va prelua urgent discursul lui orban apoi ii va lua locul .

 11. O proasta istorica a Ungariei manevrata de sluga lui putin.

 12. Katalin a iluminat acest summit prin prezenta ei. O personalitate deosebita, frumoasa, inteligenta, cu un zambet fermecator, a imbogatit summitul.

  • Ai definit exact Dama de Companie. De aceea are dintii albi, de la apa de gura, cu aroma de os ras.

 13. Acest specimen numit președintele Ungariei trebuia expulzat rapid din țară,împreună cu organizatorii evenimentului . O mare jicnire adusă României ,iar noi tăcem si ne purtăm galant cu golanii aceștia . Trăiască TRIANON.

 14. „Xxx” si un auto denumit „domn,” avem de a face cu niste nationalisti, sau xenofobi de mahala? Vocabularul vostru in mod cert nu va avantajeaza. Oare o pasta de dinti Colgate poate sa va ajuta?

 15. M-am uitat la poza de grup de la finele intalnirii, Johannis in mijloc, Katalin la marginea stg.;Oare la ce te poti astepta de la un taranoi, nu a invatat in provincie buna purtare.

  • Gesturile,duduii, de a vizita in privat Romania cu scopul de a mentine focul revizionismului UDMR aunplasatbompe catzea unde trebuie. Dar, tu, habar n ai de asa ceva.