G4Media.ro

VIDEO Două ore au durat discuțiile dintre Biden și Putin, în contextul…

captura: youtube/AFP

VIDEO Două ore au durat discuțiile dintre Biden și Putin, în contextul temerii de escaladare a acțiunii militare ruse la granița cu Ucraina

Într-un moment plin de tensiune, privind amenințarea militară vădită a Rusiei asupa Ucrainei, când liderii NATO și cei europeni nu s-au ferit să exprime acuzații la adresa rușilor precum și angajamente de solidaritate cu Ucraina, în cazul în care invazia militară s-ar concretiza, marți a avut loc o primă discuție diplomatică, între cei doi lideri supremi, Vladimir Putin și Joe Biden.

Discuția dintre cei doi președinți s-a desfășurat prin videoconferință și a durat două ore (a început la ora 15.07 GMT și s-a încheiat puţin timp după ora 17.00 GMT), conform AFP şi Reuters.

Printre alte teme, Biden și Putin au discutat despre implementarea înţelegerilor convenite la summitul lor desfăşurat în iunie la Geneva, conform precizărilor de la Kremlin.

Reamintim că înaintea acestei discuții, SUA și aliații europeni s-au coordonat pentru a pregăti un pachet de sancțiuni financiare aspre care să lovească serios economia Rusiei, în cazul în care Moscova își va continua planul de a-și menție militarii la granița cu Ucraina.

Convorbirea a început printr-un schimb de amabilităţi difuzat de televiziunea rusă.

„Mă bucur să vă revăd”, a spus Joe Biden. ”Vă salut, domnule preşedinte”, a spus Vladimir Putin, aşezat la o masă lungă.

Preşedintele rus se afla în reşedinţa sa de la Soci, staţiune balneară de pe malul Mării Negre, în timp ce preşedintele american a purtat discuţia din aşa-numita „Situation Room” de la Casa Albă.

Casa Albă a anunţat între timp că Joe Biden va discuta telefonic marţi și cu preşedintele francez Emmanuel Macron, cu cancelarul german Angela Merkel şi cu premierii italian Mario Draghi şi britanic Boris Johnson, după videoconferinţa sa cu Vladimir Putin.

Casa Albă a adăugat că Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, va răspunde întrebărilor jurnaliştilor despre convorbirile Biden-Putin în cadrul unui briefing de presă de la ora 19.00 GMT.

https://www.youtube.com/watch?v=GR-h6rXrtjg

https://www.youtube.com/watch?v=GR-h6rXrtjg

Sursa Foto: captura: youtube/AFP

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

21 comentarii

  1. “După ore au durat”??? Pe bune??

    • Auzi la bolșevic, cică-l deranjarea că NATO se apropie cu rachetele de granițele sale, de aia se apropie el de granițele și rachetele NATO 😂

  2. Eu cred ca s-a pus cruce pe aderarea Ucrainei.
    Daca doreste orice fel de integrare, Zelenski va trebui sa renunte la discriminarea etnicilor romani, rusi etc, sa retraga noul proiect de lege cu privire la (dubla) cetatenie, sa starpeasca coruptia endemica si sa-si normalizeze realatiile cu toti vecinii.
    Si sa asigure o noua tura a bideu jr prin tara.

  3. Pun pariu că pe dementia Biden l-a lust somnul și a tras câteva bășini în timpul discuției.

  4. Deci au discutat degeaba, Putin ramane dictator cu vise de glorie si multi rusi isi vor da vietile pentru iluziile putiniste.

    • Posibil !
      Dar daca iluziile devin realitate, mulți Gunoieri vor împinge tomberonul in Siberia !🤣

    • Cat te plateste Putin? Acum spune-mi cate miliarde are Putin? Vezi discrepanta dintre sclav si stapan?

    • Gunoi, niciunde nu este discrepanța dintre sclav și stăpân mai mare decât în occident unde oameni de rând au nevoie de aprobarea guvernului sa intre în restaurant sau cafenea iar miliardarii își cumpăra insule în pacific și călătoresc în spațiu. Acum 1% din populația Statelor Unite deține 60% din bani.

  5. Cineva cauta conflicte cu orice pret, si nu este vorba de Rusia. Mai rau este ca suntem prinsi la mijloc.

  6. Rusia joaca o carte foarte periculoasa, deja nu mai pacaleste pe nimeni. Dupa ce a pierdut influenta asupra Ucrainei dovedind ca nu poate sa impiedice apropierea acestei tari de UE si de NATO acum vrea sa-si distruga si acele putine legaturi pe care le mai au cu tarile civilizate din lume.

    • Ucraina va regreta apropierea de UE și NATO la fel cum o facem noi și alți Est-europeni.

    • Care țări civilizate, alea unde oamenii sunt vaccinați și segregați cu forța și unde oamenii protestează cu sutele de mii în stradă iar guvernul se face că nu se întâmplă nimic? Hai să fim serioși!

    • Când zici „noi” te referi la voi rusii, asa-i ?

  7. Carmen I spui că ” cineva caută conflict cu ori ce preț și nu este vorba de Rusia ” . Interesanta formulare care sugerează că toate celelalte țări care nu au fost și nu vor fi de acord cu INVAZIA Ucrainei de către ruși, sunt cei care caută conflictul. Sau poate Americanii sunt de vina pentru că nu a „tratat” din timp megalomania lui Putin ?
    Dar dacă mâine, Puțin ar da comanda trupelor rusești sa intre in ” Găgăuză” și să contribuie înaintare a până ajung la Nistru sau de ce nu, sa nu se mai oprească până la granița pe care o semnalează Dunărea in zona Ruse, tot „CEILALTI” ar fi de vina?

  8. Zarurile au fost de mult timp aruncate. Jocurile au fost încheiate. Iar la acea masa nu au fost invitate statele aflate sub talpa. Tot ce ne rămâne este sa ne respectam unii pe alții, sa ne creștem copiii frumos, sa ne ajutam unii pe alții , sa ne trăim viața cat de bine sau frumos putem, și să ne păstrăm cat mai uniți. Omenirea nu exista fara OAMENI.

  9. Eu am înțeles așa: Biden: -Bre, Putine, trebuie sa mai cumpărăm ceva armament pentru că mă presează producătorii. Fa și tu putina agitație la frontiera. Și când băgăm noi sancțiunile la mișto, oprești puțin gazul, apoi mărești prețul. Așa e bine pentru amândoi. Puțin: – Breeee, moșule, lasă asta că știm ce avem de făcut. Zii, mai bine, daca ajuns blonda aia la tine cu vodka, că dacă a baut-o pe drum, o deportez in județul Romania. Da, bre, unde ți-au furat aia motorina. Și pune-i sa numere avioanele, că iar vii cu idei că trebuie să cumperi armament.

  10. Se poate considera un esec aceasta convorbire „skype”?