G4Media.ro

După demisia din Parlament, Dodon a zburat la Moscova să facă afaceri…

Sursa/Facebook Igor Dodon

După demisia din Parlament, Dodon a zburat la Moscova să facă afaceri și să aducă investitori ruși la Chișinău

Fostul președinte, Igor Dodon, a plecat din nou la Moscova, marți, la numai o zi după ce și-a anunuțat demisia din Parlament și din fruntea PSRM.

În calitate de președinte al Asociației Obștești „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, întreprind o vizită de lucru la Moscova în scopul stabilirii unor contacte cu parteneri de afaceri”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

El a menționat că în următoarele zile are planificate mai multe întrevederi importante cu șefii unor companii mari de stat și companii private despre rezultatele cărora voi veni suplimentar cu informații.

Tot, luni, după anunțarea demisiei din Legislativ, Dodon a precizat că va ocupa funcția de președinte al Asociația Oamenilor de Afaceri ”Delovaia Rossia”, acolo unde „Ambasadorul de business” al Rusiei în Republica Moldova este Igor Ceaika, fiul fostului procuror general al Rusiei, Iuri Ceaika.

Igor Ceaika este și partenerul de afaceri al familiei Dodon.

Uniunea comercială moldo-rusă are menirea de a contribui la implementarea proiectelor comerciale moldo-ruse, la dezvoltarea și popularizarea antreprenoriatului în rândul tinerilor, apărarea drepturilor și a intereselor legale a antreprenorilor moldoveni și ruși, consolidarea și întărirea colaborării interetnice în diferite domenii, inclusiv în cel umanitar”, a declarat Igor Ceaika pentru portalalul Gazeta.ru.

Ceaika este asociat cu Alexandru Dodon, fratele lui Igor Dodon, la Arkhplei Development ce activează în sectorul imobliar, acolo unde Alexandru Dodon deține o cotă de 15%, Igor Ceaika, fiul fostului procuror general al Rusiei – 45%, iar compania Inspair deține celelalte 40 de procente.

Alexandru Dodon mai deține 10% din acțiunile companie PEO de colectare a deșeurilor, Igor Ceaika 40%, iar Aleksandr Ponomariov deține 50%.

Alexandru Dodon mai deține cote parte și în compania Mediamails, acolo unde el are 50%, iar partenerul său de afaceri Ion Lipciu deține celelalte 50 de procente.

De asemenea, Igor Ceaika a cumpărat în februarie 2020 pachetul majoritar de 51% din acțiuni ale posturilor de televiziune Primul în Moldova și Accent TV, deținute anterior de Vadim Ciubara, unul apropiat al lui Dodon.

Ambele erau televiziunile de casă ale Partidului Socialiștilor in Republica Moldova. Ulterior, în august 2021, Ceaika a cedat pachetul său de acțiuni deținut la aceste televiziuni către alți doi cetățeni ruși, Samvel Grigorian și Natalia Ermilova, care dețin în acte aceste două televiziuni. Aceștia dețin firma „Resurse Unite” din Rusia.

Foto: Fostul președinte pro-rus Igor Dodon al Republicii Moldova, împreună cu prietenul și partenerul să de afaceri, Igor Ceaika. Sursa/Facebook Igor Dodon

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Hai bre, el a fugit să se ascundă sub pulpana lui Putin și voi credeți că se întoarce cu investitori…

  2. asa arata 2 p0rci.