G4Media.ro

După ce radioteleviziunea germană de ştiri Deutsche Welle a fost interzisă în…

După ce radioteleviziunea germană de ştiri Deutsche Welle a fost interzisă în Rusia, acum e catalogată drept „agent al străinătăţii”

Rusia a clasificat radioteleviziunea internaţională germană de ştiri Deutsche Welle (DW) drept „agent al străinătăţii” după ce a interzis-o în februarie, informează Agerpres, conform DPA.

DW a fost înscrisă luni într-un registru al „agenţilor străinătăţii” deţinut de Ministerul Justiţiei.

„Această ultimă decizie arbitrară a autorităţilor ruse era, din păcate, de aşteptat. Este un alt atac la adresa libertăţii presei şi o nouă încercare de a tăia accesul populaţiei ruse la mass-media libere şi independente”, a declarat directorul general al DW, Peter Limbourg.

„A început cu închiderea forţată a studioului nostru din Moscova la începutul lunii februarie, apoi site-ul nostru în toate limbile a fost blocat în Rusia. A urmat apoi restrângerea treptată a serviciilor de social media, iar acum DW a fost etichetată drept ‘agent al străinătăţii'”, a adăugat el.

În urmă cu aproape două luni, Rusia a ordonat închiderea biroului corespondenţilor DW la Moscova şi retragerea acreditării jurnaliştilor. Site-ul DW a fost de asemenea blocat.

Acţiunea Moscovei a venit ca răspuns la o decizie a autorităţii germane de reglementare în domeniul media (ZAK), care a interzis variantei în limba germană a televiziunii ruse de stat RT să emită în Germania din cauza lipsei licenţei.

Având în vedere acţiunea anterioară împotriva DW, nu era clar luni cum ar afecta operaţiunile radioteleviziunii germane clasificarea sa ca „agent al străinătăţii”.

Mass-media şi organizaţiile neguvernamentale din Rusia trebuie să se înregistreze ca „agenţi ai străinătăţii” dacă sunt finanţate cu bani din străinătate, o măsură justificată de Moscova ca protecţie împotriva amestecului politic în afacerile interne ale Rusiei.

DW este un canal de ştiri 24 de ore din 24 deţinut de statul german şi finanţat din taxe încasate la bugetul federal. Radioteleviziunea este organizată independent de statul german, iar guvernul nu are nicio influenţă asupra programului.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Dupa ce piticul minion Putler va fi decapitat toti cei care nu sunt acum „agenti straini” vor fi obligati ca timp de 50 de ani sa se prezinte si sa scrie ca sunt „fost agent fascisto-putinist”.

 2. Nimic nou sub soare, aceeasi retorica au avut-o de-a lungul timpului si Iliescu,Nastase,Ponta,Dragnea si altii de aceeasi teapa si formatie neo bolsevica!

 3. Agenturiliiii !!!

 4. Pai chiar e. Presa din Vest e ca aia ruseasca, alti stapani doar.

  • Bravo, sa nu uiți sa îți ceri simbria în ruble după replica asta.

  • Puric, tu ești ma?

 5. Ei, daca mai era Merkel, prietena rusiei, la putere, nu se ajungea aici.
  Bine ca nu mai e.