G4Media.ro

DSP Ilfov analizează dacă propune astăzi carantinarea orașului Otopeni / Prefect: Așteptăm…

DSP Ilfov analizează dacă propune astăzi carantinarea orașului Otopeni / Prefect: Așteptăm analiza și suntem pregătiți cu toate măsurile. DN1 va putea fi tranzitat dacă nu există rută ocolitoare

Direcția de Sănătate Publică Ilfov analizează dacă propune astăzi carantinarea orașului Otopeni, unde rata de infectare Covid a urcat la 9,57 la mie, a precizat prefectul județului, Daniel Zamfir, pentru G4Media.ro.

În ultimele două săptămâni, în județul Ilfov a explodat numărul cazurilor de Covid, rata de infectare crescând de la 2,5 la 7,89. Vineri, Ilfovul are, potrivit datelor oficiale, a doua cea mai mare rată de infectare din țară, după Sibiu.

„Cauza probabilă a acestei creșteri este faptul că în Ilfov locuiesc foarte mulți cetățeni din București, iar unele localități sunt practic cartiere ale Bucureștiului. Între Ilfov și bucurești este trafic foarte mare, transportul public e același. Noi raportăm numărul de infectări la totalul populației rezidente, de 481.000. Rezultatele la testele Covid sunt raportate acolo unde declară persoanele respective că se izolează, unde au vreo proprietate. De exemplu, în Chiajna sunt 31.700 de locuitori după rezidență și 61.000 de roluri fiscale. Cineva are acele proprietăți, pentru că în Ilfov s-a construit foarte mult”, a declarat prefectul județului, Daniel Zamfir.

Întrebat de ce, în aceste condiții, se ia măsura carantinării doar în câteva localități, care au ajuns deja la 9-10 cazuri Covid la mie, prefectul a replicat că analiza de risc o face DSP și o avizează INSP.

Daniel Zamfir a precizat, pentru G4Media.ro, că DSP face zilnic această analiză, pe baza căreia propune în ce localități ar trebui impusă carantina. Prefectul a precizat că orașul Otopeni este astăzi într-o astfel de analiză, după ce rata de infectare a urcat la 9,57 la mie.

„Astăzi așteptăm analiza DSP și, în funcție de aceasta, vom măsurile care sunt necesare. O să fie greu, dar suntem pregătiți pentru orice situație”, a explicat prefectul.

Acesta a explicat că, dacă se impune carantina, pentru trasele unde nu există rute ocolitoare, DN1 va putea fi tranzitat, așa cum sunt tranzitate și alte drumuri naționale care trec prin localități carantinate.

Practic, în astfel de situații, poliția amplasează echipaje pe drumul național, în localitatea respectivă, care să se asigure că mașinile care sunt în tranzit nu se opresc în localitatea aflată în carantină.

Până acum, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a propus carantinarea oraşului Bragadiru şi comunei Chiajna începând de vineri, de la ora 22.00.

Alte două localități din Ilfov, comunele Berceni şi Clinceni, au intrat în carantină, de joi seara, de la ora 22.00, pentru o perioadă de 14 zile, a anunţat Prefectura Ilfov.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Otopeni nu poate fi inchis. Este imposibil sa pui controale pe DN1 , pe centura si sa ceri acte fiecarui sofer de masina duba tir care merge la o firma de pe acolo s-ar face o coada pana la Calarasi

  2. Pai cum sa nu explodeze, daca nu ii mai inregistreaza la Bucuresti pe toti ilfovenii? Asta era si inainte realitatea, si nu zic ca la Bucuresti ar fi bine.

  3. Deci din ce scrieti voi aici rezulta ca noi cei din Otopeni putem fi carantinati de cei care ori nu locuiesc in Otopeni dar au aici o proprietate ori locuiesc in Otopeni dar nu au buletin de Otopeni. Iar asta nu este corect sa carantinezi o localitate din cauza ca bucurestenii declara ca se izoleaza in Otopeni.

  4. Scrieti bazaconii! Adica blocheaza DN1 cu filtre ca sa verifice fiecare masina??? Ati innebunit? Sau va dati cu parerea?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.