G4Media.ro

Drum din Suceava, blocat timp de jumătate de oră de sătenii nemulțumiți…

Sursa foto: Monitorul de Suceava

Drum din Suceava, blocat timp de jumătate de oră de sătenii nemulțumiți de traficul auto cu tiruri din Ucraina / ”Se strică drumurile, nu mai suntem în siguranță”

Un drum comunal din centrul localității Bălcăuți, județul Suceava, care face legătura între drumul european 85 și drumul județean 209D, de la Siret la Dărmănești, a fost blocat joi dimineață timp de jumătate de oră, relatează Monitorul de Suceava.

Circa 100 de oameni au ales această cale de protest pentru a-și exprima nemulțumirea vizavi de circulația mașinilor de mare tonaj care merg sau vin din Ucraina.

Sătenii spun că situația durează de circa patru luni și au ajuns să stea cu copiii acasă pentru a nu fi loviți de tirurile care circulă cu viteză.

În plus, oamenii spun că drumul comunal care este tranzitat de aceste mașini de mare tonaj s-a deteriorat în mai multe locuri.

”Ne-am săturat de această situație, care se repetă zi de zi, indiferent dacă e zi sau noapte, duminică sau zi de sărbătoare. Se strică drumurile, nu mai suntem în siguranță. Aici, în centru, este și școală și biserică, iar cei cu tirurile circulă cu viteză foarte mare. Erau montate indicatoare prin care tonajul maxim era de 7,5 tone. Au dispărut și pe aici e ca pe bulevard”, relatează sătenii.

Nemulțumiții au mai precizat că au făcut mai multe sesizări la Primăria Bălcăuți, Consiliul Județean și Prefectura Suceava, prin care au înștiințat despre ce este vorba, dar nimeni nu a luat nici o măsură.

Contactat telefonic de către ziariștii moldoveni, prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat că va lua legătura cu Poliția Rutieră și cu reprezentanții Direcției de Drumuri pentru a găsi o soluție la problemele ridicate de oamenii din Bălcăuți.

 

 

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Eugene manca ne ai cariciuuu, unde sunt autostrazile????

 2. Protestati pentru autostrazi mai bine!

 3. Nici una nici alta. Lumea nu este binara, exista si alte variante.

 4. De exemplu: amenzi pentru depășire de tonaj pe DC, pus un mili-țian cu radarul in boscheti sa-i liniștească pe tiristii grăbiți.

 5. Pulberea se alege de nația asta. Ani de zile n-au protestat cerând drumuri bune, dar urlă acum

  • Nu ai fost tu atent. Sunt proteste periodice pentru autostrăzi in Moldova, de ani de zile.

 6. Solutie simpla: drum national sau autostrada de conexiune cu Ukraina.
  Dar Doreii nostri politicieni nu stiu sa gandeasca pe termen mediu si lung asa ca … Tradatorul de la transporturi se scarpina in dos si da declaratii ca nu e vina lui ca nu sunt autostrazi… aveti ce votati – TIR-uri si camioane de mare tonaj care strabat catunele pe drumuri comunale .

  • Autostrada catre tara care pana de curând ne erau inamici. Bună asta.

  • @Ionut
   Autostrazile se fac in general pentru a lega granite, orase cheie de capitala. indiferent la ce granita te legi, drumul acela la un moment dat devine profitabil.