G4Media.ro

Drulă, după ce CCR a decis că parlamentarii cu un mandat complet…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Drulă, după ce CCR a decis că parlamentarii cu un mandat complet vor primi în continuare pensii speciale: Sinistră decizie. Instituții care ar trebui să asigure protecția drepturilor constituționale și baza republicii noastre sunt cele care instituie nedreptatea

Curtea Constituțională a decis, marți, că legea care elimină pensiile parlamentarilor este constituțională doar dacă se aplică pentru viitor, astfel că parlamentarii cu un mandat complet până la adoptarea legii vor primi în continuare pensii. Liderul USR, Cătălin Drulă, consideră că „decizia CCR este sinistră”, dat fiind că  așa-numitul “principiu al securității juridice” s-ar traduce prin “privilegiul odată acordat rămâne pe viață”.

„Un principiu de bază al nomenclaturii oricărui regim abuziv”, a comentat Drulă, apreciind că decizia CCR dă cale liberă acordării altor privilegii plătite din bani publici.

„E suficient să intre în vigoare o zi și vor rămâne pe viață. Este cazul pensiilor speciale ale foștilor primari. La 1 ianuarie intră în vigoare. Dacă nu sunt abrogate până atunci, vor rămâne pe viață și vom avea încă câteva zeci de mii de beneficiar de pensii speciale în România”, a transmis Cătălin Drulă.

El arată că atunci când a fost vorba de Legea creșterii taxelor a lui Ciolacu pe care și-a angajat răspunderea, CCR n-a văzut nicio problemă cu încălcarea securității juridice.

„E ok să plătim toți taxe mărite cu efect imediat, de luna următoare, cu încălcarea și derogarea de la tot cadrul normativ fiscal existent. Instituții care ar trebui să asigure protecția drepturilor constituționale și baza republicii noastre sunt cele care instituie nedreptatea. O nedreptate vizibilă de pe Lună” afirmă liderul USR.

Acesta mai spune că încet-încet, noua nomenclatura a capturat instituțiile României „și sub aparența unui regim democratic”: „am ajuns din nou la un regim oligarhic, cleptocrat și autoritar. Anul viitor poate fi ultima șansă să îi oprim”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. CCR si Justitia sunt percepute ca cele mai corupte din Romania. Si ei stiu asta, dar nu ii intereseaza. Cele mai corupte !

 2. Suveraniștii mucles?

  • @2EDCGY7, ce face CCR e peste puterea de intelegere a suveranistilor, ei inteleg lucruri simple ca marire de salariu minim, marire de pensii. Taxele pe bonurile de masa si impozitele marite, sunt lucruri abstracte, nu ii afecteaza pentru ca nu le inteleg.

 3. Justiția a devenit sluga cleptcratiei rusofile PSD-PNL-UDMR-AUR! CCR este o parte din acest mecanism-sluga. DNA este altul. România are o justiție de tip rusesc acum. Nu m-ar mira să-l vad condamnat 8 ani la închisoare pe Drula! Ar merge mână in mână cu evoluția țării!

 4. E mare nevoie de încă o revoluție, altfel nu se schimba nimic semnificativ!

  • Prima revoluție poate avea loc la vot in 2024 cand USR-REPER-FD ar trebui să ia peste 50% in defavoarea PSD-PNL-UDMR-AUR. Dar poporul român este prea mințit și asuprit să realizeze asta … 😒😒😒

 5. CCr trebuie desființată urget. E cea mai mare rușine națională, întrecând cu mult parlamentul.

 6. CCR, o mare mizerie. Numai lichele pe-acolo.

 7. Asa e! In Romania nu se mai respecta constitutia ci deciziile CCR care nu au nicio legatura cu documentul suprem. Parlamentul este redus la tacere de aceasta institutie sinistra formata din oameni intelesi cu politicul si interesati in mentinerea propriilor privilegii.