G4Media.ro

Drulă: Probabil că în cazul lotului de autostradă Cheţani – Câmpia Turzii…

sursa foto: Facebook

Drulă: Probabil că în cazul lotului de autostradă Cheţani – Câmpia Turzii se va încheia printr-o reziliere. Am cerut Companiei de Drumuri o decizie rapidă

Contractul de execuţie în cazul lotului de autostradă Cheţani – Câmpia Turzii probabil că va fi reziliat şi va avea loc o relicitare, deoarece constructorul, firma Straco, este în dificultăţi financiare majore şi nu mai lucrează, a declarat, joi, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, după dezbaterile pe buget din comisiile de specialitate reunite, transmite Agerpres.

„Din păcate, acest contract semnat cu 5 ani în urmă de vreun an de zile mai mult se târâie decât se lucrează – firma respectivă are mari probleme financiare. Am cerut Companiei de Drumuri, doamnei director de acolo să ia o decizie în cel mai scurt timp. Practic, săptămâna aceasta – săptămâna viitoare probabil că acolo se va încheia printr-o reziliere şi o relicitare a lucrărilor pe acel lot, pentru că, practic, pe acel lot nu se mai lucrează, fiind firma în dificultăţi financiare majore. Sunt lucrări de terminat, avem finanţare pentru ele, găsim alt constructor care să poată să le exercite şi finalizăm acea lucrare”, a spus Drulă.

În ceea ce priveşte Pasajul de la Domneşti, unde contractul a fost câştigat tot de Straco, lucrărilor vor continua, întrucât au fost preluate de subcontractor.

„Pasajul de la Domneşti – a fost cesionat acel contract aproape în întregime. Este o firmă care are bonitate financiară şi care lucrează ca subcontractor şi lucrările vor continua”, a dat asigurări ministrul.

Lotul Cheţani – Câmpia Turzii, cu o lungime de 15,6 kilometri, face parte din Autostrada Transilvania.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Asta e moartă!
  Las-o următorului Guvern.
  Grea mostenire!
  Rezolva km de Autostrada de pe Deva -Lugoj.
  Vine vacanta!
  Romanii vaccinare vor dori la Concedii!
  Din iulie !
  Sau august!
  Rezolva km aceia nefacuti de Cucu si alta Pasare!
  Sa-i faca Drulă!

 2. Nasol. Se pare ca nu exista disponibilitate de rezolvare amiabila din partea creditorilor Straco si a administratorului procedurii de faliment.

  Tot ce ar fi trebuit sa faca era sa semneze un document prin care sa fie platiti direct subcontractorii – care deja au fost arsi de promisiunile lui Bode, au facut munca patriotica pentru nodul Chetani si acum raman si cu facturile neplatite.

  Marcu si restul subcontractorilor fi terminat nodul anul asta. Cu reziliere inseamna 2023 primavara pentru finalizare, intr-un scenariu relativ optimist.

  • Nodul e gata de un an. E vorba de a finaliza intreg lotul. Unul usor de altfel, la campie, din care subcontractorul Marcu a facut vreo 15% fara bani, pe vorbe. Ale bezmeticului bombardier Barbier.

  • Pardon, am vrut sa scriu ‘lotul’ in ultimul paragraf. Din pacate nu pot edita textul. Multumesc pentru corectie.

 3. Cu ce ne mai vrăjește azi băiatu’ cu dronele?

 4. In loc de a rezilia contracte, gasiti o portita juridica de a le cesiona, de la un constructor in faliment la unul cu rezultate bune. Negociati cesiunea.
  Multumesc

 5. Reziliați odata contractul cu incompetenții astia de la Straco ! Sper sa câștige la licitație UMB sau Strabag ciotul asta ramas de autostrada…