G4Media.ro

Drulă: Cer guvernelor României și Bulgariei să elimine taxa de la Podul…

Drulă: Cer guvernelor României și Bulgariei să elimine taxa de la Podul Giurgiu-Ruse. Această taxă reprezintă un obstacol în calea liberei circulații de persoane și bunuri între țările noastre

Aflat în punctul de trecere a frontierei dintre România și Bulgaria, președintele USR, Cătălin Drulă a transmis că le cere guvernelor din România și Bulgaria să elimine taxa de pod de la Giurgiu-Ruse.

„Această taxă de pod reprezintă un obstacol în calea liberei circulații de persoane și bunuri între țările noastre. După aderarea la Schengen nu vor mai exista ghișee de control pașapoarte, de ce am mai avea un alt ghișeu care să îngreuneze traficul?”, a declarat Cătălin Drulă.

Conferința de presă a fost susținută alături de europarlamentarul Ilhan Kyuchyuk, co-președintele partidului liberal-democrat european ALDE (din care USR face parte), de Dan Barna, vicepreședinte USR și ALDE Europe, și de europarlamentarul USR Vlad Botoș.

„România și Bulgaria au îndeplinit toate condiționalitățile pentru aderarea la spațiul Schengen și este imperativ ca guvernele de la Sofia și București să facă tot ce ține de ele pentru ca țările noastre să se integreze în spațiul de liberă circulație anul acesta. Este un drept câștigat prin muncă de ambele popoare și trebuie să se bucure de acesta cât mai rapid”, a mai subliniat Cătălin Drulă.

Conferința de presă a fost parte a evenimentului „Schengen: o punte de legătură. Importanța spațiului Schengen pentru România și Bulgaria”, organizat de Vlad Botoș și Ilhan Kyuchyuk cu sprijinul Renew Europe.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Jos cu granița! Să crape NIEThammer de ciudă!

  2. Taxa nu intereseaza pe nimeni, doar privații care intermediaza incasarea ei, și iau comision la fiecare tranzactie, o mențin, la Fetești.
    O taxa este constituțiinala doar daca are un scop bine definit, nu poți sa o ocolești si nu se suprapune cu o alta taxa

    • Da, ai dreptate, și eu mă duc în Bulgaria pe la Fetești. Dar am auzit că dacă traversezi podul in marșarier nu plătești taxa. Și la bulgari îți măsoară ceafa. Daca nu ai ceva consistent se dublează taxa.

  3. Cum ii apuca pe unii solicitarile si sesizarile dupa ce pleaca din postul respectiv. Frumosul asta de Drula de ce nu a facut asta cand a fost ministrul transporturilor?