G4Media.ro

Drulă a depus plângere penală împotriva premierul Ciolacu în cazul Roșia Montană

Sursa foto: Pexels / Michael Steinberg

Drulă a depus plângere penală împotriva premierul Ciolacu în cazul Roșia Montană

Președintele USR Cătălin Drulă a depus luni o plângere penală împotriva premierul PSD Marcel Ciolacu în cazul Roșia Montană, potrivit unui comunicat al partidului. Tot luni, el a trimis sesizări și la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și Agenția Națională de Integritate (ANI), cerând celor două instituții să verifice dacă premierul Marcel Ciolacu a încălcat legile.

În plângerea penală, președintele USR solicită verificarea încălcării legii cu privire la patru infracțiuni. În cele șapte pagini ale sesizării sunt menționate, în detaliu, argumentele juridice care au dus la formularea acestor acuzații. În denunț se arată că premierul Marcel Ciolacu, dar și ceilalți miniștri români care au făcut declarații înainte de finalizarea procesului știau că „declarațiile pe care le făceau erau de fapt false și înșelătoare sau, cel puțin, nu era necesar să fie afirmate și au acționat cu intenție directă. Aceste declarații au avut în mod rezonabil un efect semnificativ asupra prețului de piață al acțiunilor Gabriel Resources”.

„Declarațiile mincinoase făcute de Ciolacu cu privire la pierderea procesului Roșia Montană trebuie investigate de autorități și nu pot rămâne fără consecințe. De la abuz în serviciu până la manipularea pieței și subminarea intereselor economiei naționale, Ciolacu a bifat infracțiunile contra intereselor României. A dovedit încă o dată că nu este decât un combinator politic fără nicio intenție de a acționa în favoarea României”, a spus Drulă.

Valoarea acțiunilor Gabriel Resources s-a dublat în februarie, pe fondul declarațiilor PSD și PNL, care anunțau pierderea procesului și plata unor despăgubiri de 6 miliarde de dolari. Aproape exclusiv pe baza declarațiilor premierului PSD din România, acționarii au câștigat mai mult de 300 de milioane de dolari, într-o singură lună, susține Drulă.

Sâmbătă, liderul opoziției a trimis o sesizare oficială la Ontario Securities Commission, instituția care supervizează tranzacțiile bursiere din Canada, pentru a investiga o posibilă manipulare a acțiunilor companiei Gold Corporation.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Scaunul lui Barna in pericol.

  2. Nu știu cine îi învață pe useristi cum să facă politică , dar persistă în greseli!