G4Media.ro

Drone pentru identificarea celor care aruncă deșeuri ilegal în Popești Leordeni /…

Sursa foto: Facebook / General Drones

Drone pentru identificarea celor care aruncă deșeuri ilegal în Popești Leordeni / Aparatele sunt dotate cu sistem Night-Vision și difuzoare / ”Să înțeleagă că nu au unde să se ascundă până la sosirea echipajului de poliție”

Identificarea infractorilor și a celor care au umplut orașul Popești Leordeni cu gunoaie se va realiza mult mai rapid, promit autoritățile locale, care au anunțat că au fost achiziționate două drone care vor survola orașul zilnic, anunță Observatorul Prahovean.

Fiecare dronă este în valoare de aproximativ 120.000 lei, potrivit primarului din Popești Leordeni, care a precizat că achiziția a fost realizată cu fonduri europene nerambursabile prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Nu înainte de a vă invita să le vedeți în clipul atașat, atrag încă o dată atenția celor certați cu legea, că șansele să evite amenzi maxime și confiscarea mașinilor devin minime dacă vor fi prinși aruncând deșeuri ilegal. Și vor fi prinși!”, a susținut Petre Iacob, primarul orașului Popești Leordeni, care a postat un video pe o rețea de socializare.

Potrivit primarului, cele două drone se pot pilota doar de persoane instruite special cu examen și licență de zbor. Echipamentele au o autonomie în aer de câteva ore și pot survola cu ușurință tot orașul ajungând ușor până la 8 km distanță și 120 m înălțime. Pot fi înălțate până la 500 m dar 120 este limita legală.

Dronele sunt prevăzute cu sistem Night-Vision și li se pot ”atașa și o goarnă foarte puternică, accesorii care deja există, existând posibilitatea de a comunica cu persoanele vizate și a le da indicații audio astfel încât să înțeleagă că nu au unde să se ascundă până la sosirea echipajului de poliție”, după cum a precizat primarul.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...