G4Media.ro

Drapelul României, arborat la Petra, unul din cele mai vizitate obiective turistice…

Drapelul României, arborat la Petra, unul din cele mai vizitate obiective turistice din Iordania / Podul Abdoun din Amman va fi iluminat pentru trei zile în roșu, galben și albastru

Drapelul României a fost arborat alături de cel al Iordaniei în faţa Trezoreriei din Petra de către Autoritatea Regiunii Petra pentru Dezvoltare şi Turism, din Regatul Haşemit al Iordaniei, pentru a marca ziua de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, informează marţi Ambasada României la Amman într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Petra este unul din cele mai vizitate obiective turistice din Iordania şi se află în lista locurilor din patrimoniul mondial UNESCO. Trezoreria este cel mai important şi cunoscut monument din cadrul complexului arheologic.

Sursa foto: Facebook / Ambasada României în Iordania

În acest context, ambasadorul României în Regatul Haşemit al Iordaniei, George Cristian Maior, a avut o întâlnire cu comisarul şef al Autorităţii Regiunii Petra pentru Dezvoltare şi Turism, Suleiman Farajat. Cu acest prilej, cei doi oficiali au discutat despre modalităţi de intensificare a cooperării în domeniu, având în vedere patrimoniul cultural recunoscut de UNESCO de care beneficiază cele două state.

Totodată, ambasadorul român i-a mulţumit comisarului şef pentru ospitalitate şi gestul de prietenie arătat prin arborarea drapelului românesc.

De asemenea, tot cu ocazia celebrării zilei Naţionale a României, podul Abdoun din Amman, capitala Regatului Haşemit al Iordaniei, va fi iluminat timp de trei zile în culorile drapelului României. Podul Abdoun este un obiectiv arhitectural modern, emblematic pentru capitala Iordaniei.

Sursa foto: Facebook / Ambasada României în Iordania

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Mulțumim Iordania, la multă ani România

 2. Multumim Drula! Totul se datoreaza lui acest drapel !
  Forta CURCUBEUL ! 🤝

 3. astept cu nerabdare ziua cand vor deveni majoritari si vor arbora vreun roman in varf de streang

  asta e, valorile europene includ cat mai multi orientali si groizi

  • Ii prefer in schimbul unor specimene neandertale autohtone ca tine sau domnul cu obsesii colorate de mai sus.

 4. Sa ii spună cineva desteptului care a scris articolul ca steagul Ro este compus din albastru-galben-rosu.
  Puțiți de românism