G4Media.ro

Dragoș Pîslaru: România intră în linie dreaptă, în pluton cu alte 11…

Dragoș Pîslaru: România intră în linie dreaptă, în pluton cu alte 11 state ce vor avea planurile de redresare și reziliență aprobate în septembrie

Europarlamentarul USR PLUS Dragoș Pîslaru anunță că România intră în linie dreaptă, în pluton cu alte 11 state ce vor avea planurile de redresare și reziliență aprobate în septembrie.

Pîslaru amintește, într-o postare pe site-ul lui, că 12 planuri au fost trimise conform termenului prevăzut inițial de regulament, 30 aprilie – Portugalia, Spania, Franța, Germania, Slovacia, Letonia, Danemarca, Grecia, Luxemburg, Austria, Italia, Belgia; 12 planuri au fost trimise după 30 aprilie – Ungaria, Cipru, Lituania, Irlanda, Cehia – sau au cerut prelungirea perioadei de evaluare – Polonia, Slovenia, Croația, Finlanda, Suedia, România, Estonia; 3 planuri încă nu au fost trimise.

„În acest moment, Comisia a evaluat și a dat aviz favorabil pentru 14 PNRR-uri: Portugalia, Spania, Grecia, Danemarca, Luxemburg, Slovacia, Austria, Germania, Letonia, Italia, Franța, Belgia, Suedia, Lituania. Apoi Consiliul UE va adopta aceste planuri, cel mai probabil săptămâna viitoare, ceea ce înseamnă că aceste state membre vor putea primi deja prima tranșă de bani! Pentru țările aflate în curs de evaluare, principalele detalii care trebuie încă lămurite sunt legate de costurile reformelor și investițiilor, de nivelul de ambiție pentru măsurile de tranziție verde și, nu în ultimul rând, modul în care acestea răspund la recomandările specifice de țară formulate de Comisia Europeană în 2019 și 2020 în cadrul Semestrului European”, precizează europarlamentarul.

Dragoș Pîslaru precizează că în unele state se verifică mecanismele de control și de asigurare a bunei cheltuieli a banilor și de prevenire a fraudei, dar „România nu se află printre ele”.

„În cazul României se lucrează bine, în colaborare strânsă cu Comisia Europeană. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) este în dialog direct pentru a finaliza ultimele detalii și, conform calendarului, aprobarea planului ar trebui să aibă loc imediat după vacanța de vară, în septembrie”, mai scrie Pîslaru.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Da-te mah d’acilea!

 2. Care plan ? Care Septembrie ?

 3. Parcă unguru era cu planul respins

 4. Incetati sa va mai legati de detalii sa faceti declaratii in vant. Cand o fi o fi, dar macar nu mai apareti cu declaratii. Cred ca v-a scapat ca in aceeasi categorie cu RO e si Ungaria care era pusa in asteptare.

  Nu mai vorbim de faptul ca baronii asteapta ca vulturii sa fure din noua prajitura. Veti decredibiliza aceste fonduri cum a-ti facut-o si cu restul….RO este in UE de 14 ani, iar impactul asupra infrastructurii si a altor probleme critice inca se la sa asteptat.

 5. Ce tâmpit! După linie dreaptă îmi spune septembrie!!! Omu’ s-o fi crezând la sfârșit de august! Așa e când te plictisești și n-ai nicio grijă…

 6. Suntem ca si calificati adica? la europene? pardon rezilienta 2022?
  Macar ca nu sunt ungurii in fata noastra iar ca e clar ca profesionistii aia 30.000 de dreapta au facut planul bun nu ca alde Dancila@compania pardon Banca Nationala si aderarea la euro.
  Macar sa nu adere bulgarii inaintea noastra sau Macedonia de nord.
  Cand spui USR si PNL spui competenta si profesionalism ca doar de aia sa sacrificat Barna din jobul similar cu domn Zukerberg sa vina la vice prim ministru.
  Sacrificiu comparabil cu cel facut de regele Carol daca stiti voi cine a fost domnul ala prusac.

 7. In septembrie sau octombrie, UE va aproba PNRR pt Romania si pt celelalte state care au mai ramas.
  Acea zi va fi zi de doliu pt PSD.
  A propos, nespalatul Ciolacu e in concediu?
  Ca de vreo saptamana nu si-a mai aratat tenul cenusiu-murdar si moaca aia de corcitura intre o gorila si un hamster!?