G4Media.ro

Dragoş Anastasiu: Lărgirea sezonului estival se va putea face doar cu turişti…

Foto: Facebook / ARBDD

Dragoş Anastasiu: Lărgirea sezonului estival se va putea face doar cu turişti străini, cu seniorii din Germania, din Austria, care vin şi în aprilie în Deltă, vin şi în noiembrie, nu cu românii care merg doar în iulie şi august când e vreme frumoasă

Vicepreşedintele Alianţei pentru Turism, Dragoş Anastasiu, consideră că lărgirea sezonului estival va putea fi realizată în ţara noastră doar cu turişti străini, cu seniori din Germania şi Austria, care vin în Delta Dunării şi în aprilie, dar şi în noiembrie, nu cu turişti români care merg doar în iulie şi în august atunci când e vremea frumoasă şi copiii au vacanţe, transmite News.ro.

Dragoş Anastasiu a declarat, duminică, la emisiunea Insider Politic, de la Prima Tv, că zona de turism izolat este ceea ce are cu adevărat România şi nu trebuie stricat acest lucru.

“În general, toţi turiştii vor experienţă şi întreabă ”Ce experienţă pot să trăiesc eu în România” şi atunci poţi să vii cu toate poveştile, combinaţie de a sta două zile în Bucureşti şi patru sau cinci în Deltă, două zile în Bucureşti, patru sau cinci în Transilvania. Sau Bucovina. O combinaţie de genul ăsta şi oamenii vin. Eu am avut în Deltă şefi de concerne de turism. Unul dintre ei, la compania la care am vândut, la Dertour, a fost şeful acolo şi a fost wow! E incredibil ce aveţi aici. (…) Zona de turism cumva mai izolat e ceea ce are România cu adevărat, zona de ecoturism, de agroturism, de turism cultural, zona asta de slow, de încet. Şi trebuie să avem grijă să nu stricăm pentru că avem tendinţa asta, inclusiv în Deltă, să betonăm, să punem termopane”, a afirmat Anastasiu.

El a precizat că singura soluţie pentru litoralul românesc, cât şi pentru Delta Dunării, este un sezon de cel puţin nouă luni.

“Eu cred că e singura variantă şi pe litoralul românesc, minim 9 luni, cu forţa, deci trebuie să forţăm acest lucru pentru că altfel va fi greu. De asta, preţurile sunt mari şi de asta nu ai servicii de calitate, pentru că nu poţi să ţii oamenii trei luni, să muncească trei luni, să-i plăteşti un an. Nu ai cum. Şi atunci mereu alţii noi, mereu alţii noi. Nu ai cum să faci calitate în felul ăsta şi nu are cum să fie un preţ accesibil”, a explicat Dragoş Anastasiu.

El susţine că această lărgire a sezonului se poate realiza doar cu turişti străni.

“Cea mai mare problemă este personalul. Cum faci să ai oameni buni, entuziaşti, bine pregătiţi profesional, pe care să poţi să-i ţii tot anul. Îi plăteşti mai bine până la limita la care nu mai ai niciun profit şi nu te mai poţi dezvolta. Dar ar trebui să treci dincolo de această limită, ceea ce se poate rezolva doar printr un sezon mai larg, mai plin pentru care ai o cantitate mai mare pe aceeaşi locaţie, cam aceleaşi costuri, dar ai o cantitate mai mare de bani cu care poţi să plăteşti oamenii mai bine. Ceea ce nu merge foarte simplu în România pentru că nu avem educaţia, cultura necesară şi nu avem turişti străini. Lărgirea sezonului se va putea face, după părerea mea, în mare parte doar cu turişti, străini, cu seniorii din Germania, din Austria, din Elveţia, care vin şi în aprilie în Deltă, vin şi în noiembrie şi nu cu românii care merg doar în iulie şi august când e vreme frumoasă afară şi au copiii în vacanţe”, a mai transmis Dragoş Anastasiu.

sursa foto: Facebook/ ARBDD

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. La ce condiții și preturi au cei din turismul autohton mă mir ca mai vin turiști străini

  2. Asta în condițiile în care ai ce oferi, dar cu serviciile care lasă de dorit cam greu.

  3. La străini nu le dă stricăciuni la masă (ca la români),că plătesc cu euroi! românul mănâncă ce rămâne după fieful străinilor,că așa e în tenis!

  4. O prostie. Iulie si august sunt de top la românii ce petrec vacanțele în românia pentru că atunci au copii vacanță. Discurs tipic românesc antiromânesc.

  5. draga domnule atanasiu, vor veni si seniorii romani in Delta cand le vor mai ramane bani dupa ce-si cumpara medicamente si ceva de-ale gurii. restul avem copii de dus la scoala si, pentru ca avem o productivitate asa de mica (ni se tot spune), trebuie sa muncim cam toata ziua…