G4Media.ro

Dragnea! Democrația funcționează altfel!

Dragnea! Democrația funcționează altfel!

Șeful redacției în limba română al postului de radio Deutsche Welle, Robert Schwartz cere aducerea în fața instanței a celor responsabili. Redam integral comentariul postat pe site-ul DW:

”Niciodată nu a fost falimentul unui guvern mai clar ca acum: autoritățile de la București au desfășurat efective foarte numeroase de jandarmi pentru a arăta lumii întregi cine deține puterea în România! În jur de 100.000 de persoane au venit în Piața Victoriei din capitala țării, în fața sediului Guvernului, pentru a demonstra împotriva corupției și în favoarea statului de drept și a unei justiții independente. Mulți dintre manifestanți au venit din întreaga Europă, călătorind mai multe zile pentru a ajunge la protestele de la București. Au venit pentru a cere ca și în vechea lor patrie să fie respectate acele valori pe care le-au întâlnit în țările în care au emigrat.

A fost un strigăt pentru democrație și normalitate într-o țară care pare acaparată pe moment de cleptocrați și de nepotismul extins practicat de aceștia. A fost o premieră absolută în Europa: zeci de mii de români care trăiesc și muncesc în afara țării și-au luat concediu pentru a reveni în România pentru a arăta alături de familii și prieteni că nu și-au uitat patria. Românii din țară și din afara ei au vrut să transmită un mesaj clar: opriți prăbușirea României!

De neînchipuit!

Răspunsul guvernanților a fost brutal. Din cauza unor grupuri răzlețe de huligani care s-au amestecat printre demonstranții pașnici, pentru a provoca incidente, poliția a folosit la întâmplare și fără judiciozitate gaze lacrimogene, tunuri cu apă și bastoane. Împotriva unor familii cu copii, împotriva celor în vârstă, împotriva jurnaliștilor. Împotriva oamenilor simpli care nu au vrut să renunțe la speranța că vor trăi din nou într-o democrație funcțională. La ei acasă și nu undeva în străinătate, unde se întâmplă să studieze sau să muncească. Și unde trăiesc, pentru că la ei în țară nu mai aveau nicio perspectivă.

Ne-am reamintit vineri seara de Tiananmen și Taksim! Și de „mineriada” din București din iunie 1990. Atunci, liderii post-comuniști au chemat în capitală mii de ortaci pentru a-i ajuta să-și consolideze puterea, după răsturnarea regimului Ceaușescu. „Minerii” au avut sarcina să le închidă gura opozanților liberali ai noului regim: au fost vizați mai ales politicieni de opoziție, studenți, intelectuali. Ceea ce s-a și reușit atunci, cu o brutalitate de nedescris!

Acum au fost polițiștii și jandarmii cei care au îndeplinit o sarcină similară, făcând uz nenecesar de forță împotriva demonstranților pașnici. De neînchipuit într-o democrație! Repetăm, ca să se înțeleagă mai bine: nu a fost o operațiune a jandarmilor împotriva unor manifestanți radicali de dreapta sau de stânga predispuși la violențe, așa cum s-a mai văzut prin diverse țări din Europa. A fost o declarație deschisă de război împotriva propriului popor! Vinovat pentru aceasta este fără îndoială guvernul. Și Liviu Dragnea, șeful social-democraților aflați la guvernare. Dragnea nu are voie să ocupe poziția de premier, pentru că a fost condamnat definitiv penal pentru manipularea alegerilor. Ca președinte al Camerei Deputaților, el controlează practic fiecare pas al cabinetului de la București. Numeroși miniștri și demnitari – inclusiv șefa de la Interne – provin din regiunea de baștină a lui Dragnea, unde acesta a fost șef de consiliu județean, un fel de „baron” al locului. Acești oameni din jurul lui îi sunt loiali pe veci „stăpânului” lor. Sub mantia protectoare a democrației parlamentare, ei și-au subordonat pas cu pas justiția și toate instituțiile statului.

Acum toate acestea trebuie să se sfârșească! Democrația funcționează altfel! Trebuie oprită destructurarea statului operată de acest Dragnea și de camarila lui. Cei responsabili pentru folosirea brutală a forței la manifestația de vineri 10 august trebuie aduși în fața justiției. Președintele liberal Klaus Iohannis are la dispoziție toate instrumentele prevăzute de Constituție pentru a-și elibera țara din ghearele cleptocraților. El se bucură în acest sens de sprijinul majorității românilor din țară și din afara ei. Au dovedit acest lucru foarte clar cei 100.000 de demonstranți prezenți vineri la București și în celelalte orașe mari ale României.” (Sursa: Deutsche Welle)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

28 comentarii

 1. Mr. Klaus Johannis…. intelegeti domnule ca BE AJUNGEEE!!!! Vrem referendum pt. DIZOLVAREA PARLAMENTULUI SI ALEGERI ANTICIPATE. Sa fie vointa poporului! Daca PSD are frica de un examen in fata poporului , asta este!

 2. Baejnebun, am facut pe el de jena cand am auzit cum functioneaza democratia germana! Astia daca n-ar fi de plans, as face pe ei de ras!

 3. Cum sa functioneze democratia daca poporul e prea prost sa mearga la vot?

 4. În afara de faptul ca ne talii vor sa își protejeze marioneta pe Iohannis, acest Schwartz este prieten cu soțul asistentei Monicăi Macovei, fost basist care comenta îndelung și aducea omagii guvernării pedeliste, acum șobolanul s-a reorientat la fel ca prietena sa bețivan Macovei!

  • Reptilienii balaurieni vor să ne fure țara și tradițiile gen pulanul peste dinți.
   Fmm de postaci

  • Vedeți cate multe știe acest trol? Care va sa zică „este prieten cu soțul asistentei Monicăi Macovei, fost basist”. Ar trebui că stăpânii lui supraveghetori de troli sa verifice si ei cum se exprimă in limba română supusul lor, ca nu prea se înțelege ce vrea sa spună. Degeaba ii furnizează informația, ar trebui sa ii scrie toată postarea, ca ăsta strica tot.

  • @Mudila:
   @X:
   @Asistat:
   De fapt articolul este excelent.
   Așa se explică si ploaia de troli și de postări tembele.

  • Cretin comunist – inregimentat la PSDragnea ! Ti-ai gresit numele ales ca sa „mananci kkt” – Corect : Scoate un”di” si va ramane exact ceea ce reprezinti ! Scarna pesedista ! Sau esti de-ai lu’ tradiceanu ? Tot un RAAHHAT !

 5. Uitati-va adanc in gura fritzului.

  El spune adevarul CA DEMOCRATIA FUNCTIONEAZA ALTFEL, caci ROMANIA pastorita de DNA, DIICOT, SRI, judecatori – PARTENERI ai sistemului „necoplanar” se incalca drepturile omului, ca doar nu PSD-ul baga oamenii la puscarie.

  Iata ce spune raportul „Human Rights abuses in European Arrest Warrant member states” publicat pe 1 august 2018.

  pag. 24

  Romania

  Romania is by far the worst violator of human rights in the EU.

  With a total of 272 violations of human rights found by the ECtHR from 2014 to 2017, Romania had over 100 more judgements against it than the next worst country in the EU.

  The vast majority of these violations were under Article 3 and Article 6 of the ECHR (238 of the 272).

  In terms of inhuman or degrading treatment, Romania ranks consistently behind only Russia in the Council of Europe.

  For violating the right to a fair trial the only worst offenders among the 47 Council of Europe members are Russia and Turkey.

  Of the 104 violations found in Romania by the ECtHR for inhuman or degrading treatment,
  the vast majority occurred in detention.

  The ECtHR has consistently found that Romanian prisons are overcrowded, with space far below the legally required minimum per person.

  Case after case has brought disgusting prison conditions to light; with infestations of bed
  bugs and vermin, inadequate washing facilities for prisoners, and cold, damp, dirty cells the
  norm.

  Though the ECtHR has censured Romania for these violations over successive years,
  the country has not taken sufficient action to bring its prisons up to standard and so

  http://dueprocess.org.uk/wp-content/uploads/2018/08/Due-Process-Human-Rights-abuses-in-European-Arrest-Warrant-member-states.pdf

  • Esti o gluma de postac.

   Poti sa postezi 1000 de articole, Dragnea tot la puscarie ajunge, a furat 30 de milioane de euro.

   Pe tine cat te plateste?

  • Fiți atenți la acest X: vorbește despre ” ROMANIA pastorita de DNA, DIICOT, SRI, judecatori *, adicătelea, cum ar veni, Statul Paralel care ‘incalca drepturile omului” si „baga oamenii la pușcărie” ca „doar nu PSD-ul” ii baga. Dupa care ne pune un extras dintr-un raport despre drepturile omului de unde reiese că sunt probleme in inchisori.

   Of the 104 violations found in Romania by the ECtHR for inhuman or degrading treatment,
   the vast majority occurred in detention.

   Dar nu cumva puscariile sunt „pastorite” de onorabilul domn Toader Tudorel, mare specialist in dept? Nu e vorba de același venerabil domn Tudorel care, in loc sa se ocupe, ca ministru de justiție, de ameliorarea condițiilor din detenție, e preocupat de peste un an sa legalizeze o serie de infractiuni pentru a încuraja corupția și a favoriza făptuitorii? Si nu acelasi stimabil domn Tudorel, membru in guvernul PSD-ALDE, punand in aplicare politica PSD-ALDE, este responsabil,.in calitatea pe care o are, de ministru al justiției, de rezultatele raportului menționat? Sau ce ar trebui sa înțelegem, ca nu mai trebuie trimis in judecata niciun ucigas, violator sau hoț, pe motiv ca se încalcă drepturile omului din cauza incompetenței ministrului justiției?

 6. pag 40

  „Right to a fair trial

  In 2014 to 2017 there were a total of 663 ECtHR judgements finding a violation of the right to
  a fair trial.

  As with the Article 3 violations explained above, Russia was the worst offender
  with 143 violations in the four year period.

  This was followed by
  Turkey with 108 violations,
  ROMANIA with 58,
  and Ukraine with 52.”

  http://dueprocess.org.uk/wp-content/uploads/2018/08/Due-Process-Human-Rights-abuses-in-European-Arrest-Warrant-member-states.pdf

 7. PAG 15

  Article 6: Right to a fair trial

  Article 6: Total violations

  Of the 1,315 cases in which the ECtHR found a violation of Article 6 from 2014 to 2017,

  240 of the judgements were against Russia.

  Russia was followed by
  Turkey with 142,
  Ukraine with 121,
  ROMANIA (the worst performing EU country) with 95,
  and Greece with 91.

  http://dueprocess.org.uk/wp-content/uploads/2018/08/Due-Process-Human-Rights-abuses-in-European-Arrest-Warrant-member-states.pdf

  • Deci sub 100 procese cu probleme in 4 ani. Nu mii sau zeci de mii cum mananca rahat antenele. Deci, niciun motiv sa vii cu schimbari majore in legi sau in organizarea judiciara.
   Restul ai postat cam degeaba.

 8. PAG 14

  „Inhuman or degrading treatment”

  „Of the four Article 3 violation categories, inhuman or degrading treatment is consistently the
  category with the most violations. In the years 2014 to 2017 there were a total of 707 ECtHR
  judgements finding violations for inhuman or degrading treatment, with most of them
  occurring in a detention setting.”

  „Again,
  Russia was the greatest violator, with 265 judgements against it from 2014 to 2017.

  This was followed
  by ROMANIA with 104,
  Ukraine with 65,
  and Greece with 57.”

  http://dueprocess.org.uk/wp-content/uploads/2018/08/Due-Process-Human-Rights-abuses-in-European-Arrest-Warrant-member-states.pdf

 9. PAG. 12

  Article 3: Prohibition of torture

  Article 3: Total violations

  Overall, the worst violator of Article 3 rights was Russia, with 370 judgements against it
  between 2014 and 2017.

  This was followed by ROMANIA, with 143 judgements against it.

  The next worst violator of Article 3 rights among EU countries was Greece, ranked fifth with
  59 violations.

  http://dueprocess.org.uk/wp-content/uploads/2018/08/Due-Process-Human-Rights-abuses-in-European-Arrest-Warrant-member-states.pdf

 10. PAG 11

  3. The worst human rights abusers in the Council of Europe

  „The EU member states among the top ten worst violators of the ECHR from 2014 to 2017
  are: Romania, Greece, Hungary, Bulgaria, Italy and Croatia. ”

  By far the worst human rights violator from 2014 to 2017 was Russia, with 746 judgements
  against it, followed by Turkey, with 349 judgements against it.

  The third worst country for human rights violations from 2014 to 2017 was ROMANIA, an EU
  member state.

  The ECtHR found human rights violations in 272 cases in ROMANIA, over a
  hundred more violations than the next worst EU member state.

  http://dueprocess.org.uk/wp-content/uploads/2018/08/Due-Process-Human-Rights-abuses-in-European-Arrest-Warrant-member-states.pdf

 11. PAG 11

  Top ten human rights violators compared with the UK, by ECtHR judgements finding at least one
  violation of the ECHR, 2014-17.

  Total 2014 2015 2016 2017
  1 Russian Federation 746 122 109 222 293
  2 Turkey 349 94 79 77 99
  3 ROMANIA 272 74 72 71 55

  http://dueprocess.org.uk/wp-content/uploads/2018/08/Due-Process-Human-Rights-abuses-in-European-Arrest-Warrant-member-states.pdf

 12. Drept consecinta raportorii spun ca ar trebui sa se OPREASCA EXTRADARILE catre ROMANIA.

  LUPTATI TFL-isti, #isti ! E de bine !

  PAG 6

  Given the scale, depth and breadth of the abuses of human rights and due process by
  some EU member states the British Home Secretary, the Rt. Hon. Sajid Javid MP,
  should proactively use key mechanisms at his disposal,

  such as Humanitarian Protection,

  to halt the extradition of people to those EU countries

  which not only regularly violate human rights and due process, but which repeatedly renege on their assurances to British courts.

  Top of this list comes ROMANIA.

  http://dueprocess.org.uk/wp-content/uploads/2018/08/Due-Process-Human-Rights-abuses-in-European-Arrest-Warrant-member-states.pdf

 13. PSD si ALDE trebuie SCOASE INAFARA LEGII!
  PSD trebuie EXCLUS din GRUPUL SOCIALIST EUROPEAN.
  ALDE trebuie EXCLUS din GRUPUL ALDE EUROPA.
  Dragnea si Tariceanu PUSCARIE PE VIATA!

 14. PAG 5 – 6

  EXECUTIVE SUMMARY

  While the report highlights specific concerns with Greece, Poland and Romania,

  it finds ROMANIA to be by far the worst violator of human rights within the EU.

  With a total of 272 violations of human rights found by the ECtHR from 2014 to 2017,

  ROMANIA had over 100 more judgements against it than the next worst country in the EU.

   The vast majority of Romania’s violations were under Article 3 and Article 6 of the ECHR
  (238 of the 272). In terms of inhuman or degrading treatment, Romania ranks
  consistently behind only Russia in the Council of Europe. For violating the right to a fair
  trial the only worse offenders among the 47 Council of Europe members are Russia and
  Turkey.

   Of the 104 violations found in Romania by the ECtHR for inhuman or degrading
  treatment, the vast majority occurred in detention. The ECtHR has consistently found
  that Romanian prisons are overcrowded, with space far below the legally required
  minimum per person.

   In Romania, case after case has brought disgusting prison conditions to light; with
  infestations of bed bugs and vermin, inadequate washing facilities for prisoners, and
  cold, damp, dirty cells being the norm.

   Though the ECtHR has censured Romania for these violations over successive years,
  the country has not taken sufficient action to bring its prisons up to standard and so
  violations continue unabated.

  http://dueprocess.org.uk/wp-content/uploads/2018/08/Due-Process-Human-Rights-abuses-in-European-Arrest-Warrant-member-states.pdf

 15. @ „x” – faci exact precum cei pe care ii aperi si, probabil, te platesc : deformezi adevarul si scoti din context numai ceea ce te intereseaza. Este o veche tehnica kgb-ist – securista.
  In citatele pe care le dai in comentariul tau se spune clar ca marea majoritate („the vast majority”) a violarii drepturilor omului in Romania se refera la conditiile de detentie (tratamente inumane sau degradante). Din cate imi amintesc, nici Adrian Nastase si nici D.Voiculescu nu prea s-au plans de conditiile de detentie, ci de presupusa condamnare nedreapta. Ori, nu am vazut pana acum nicio condamnare a Romaniei la CEDO pentru procese incorecte si/sau condamnari nedrepte ale unor corupti. Este foarte adevarat ca in Romania conditiile de detentie sunt precare si trebuie sa fie imbunatatite serios, dar este cel putin la fel de adevarat ca avem conditii precare in spitale, in scoli, in transportul feroviar (pentru care platim), etc. De cca 2 ani, psd – alde calca totul in picioare doar ca sa schimbe legile justitiei in favoarea infractorilor lor, dar n-au facut abolut nimic ca sa schimbe conditiile din spitale, scoli si nici chiar din puscarii. Problema conditiilor improprii de detentie nu se rezolva scapandu-l pe dragnea de puscarie sau eliberand infractorii din puscarii ( ca se ne violeze copiii sau sa talhareasca femeile si batranii) , ci imbunatatind conditiile din puscarii.
  Pe de alta parte, chiar daca exista si erori judiciare ( si exista, din pacate, si la noi si in alte tari), asta nu justifica exonerarea de pedeapsa a celor vinovati, cu atat mai mult cu cat discutam de cei care au jefuit tara in ultimii 28 de ani. Voi creati in permanenta false tinte ca sa va justificati atacul furibund asupra justiei care are scopul unic si evident de a-l scapa pe dragnea si pe alti politicieni corupti de pedeapsa.

  P.S. – Conditiile inumane din puscarii ii afecteaza in principal pe cei amarati, nu pe nastase, voiculescu, becali, si ceilalti privilegiati care se bucura de privilegii si in inchisori. Dar, voi cei care va declarati de stanga, nu ii plangeti pe cei amarati ci pe cei de-o teapa cu voi. Nu v-am vazut pe niciunul sa protestati vehement in cazul celui condamnat pe nedrept pentru crima
  (cazul Tundrea). N-ati protestat nici pentru copiii si batranii morti cu zile in spitale.
  Tariceanu a cerut imediat comisie parlamentara de ancheta pentru moartea lui Stan Mustata (condamnat pentru mita), dar nu a cerut comisie parlamentara pentru tinerii care au murit la
  Colectiv sau pentru motociclistul mort datorita lui Gabrtiel Oprea. ASTA ESTE DREPTATEA VOASTRA – TOTUL NUMAI PENTRU VOI SI NIMIC PENTRU CEILALTI. TICALOSILOR !!

 16. Domnule Schwartz , am avut ocazia sa vad cum actioneaza fortele de restabilire a ordinii in Germania , intradevar ca nu dau dovada de atata eleganta de cata eleganta au dat dovada jandarmii romani .
  Terminati cu minciunile ordinare , care le debitati .

 17. Domnule Schwartz , am avut ocazia sa vad cum actioneaza fortele de restabilire a ordinii in Germania , intradevar ca nu dau dovada de atata eleganta de cata eleganta au dat dovada jandarmii romani .
  Terminati cu minciunile ordinare , care le debitati .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.