G4Media.ro

Două transporturi cu deşeuri aduse din Germania şi Italia, blocate să intre…

sursa foto: Inquam Photos/ Ciprian Petcut

Două transporturi cu deşeuri aduse din Germania şi Italia, blocate să intre în România / Peste 20 de tone de materiale textile second-hand şi deşeuri de sticlă

Două autocamioane în care se aflau peste 20 de tone de deşeuri aduse din Germania şi Italia au fost oprite la intrarea în România prin Punctele de Trecere a Frontierei Nădlac II şi Borş II, iar autorităţile au dispus returnarea deşeurilor în ţările de provenienţă, anunță Agerpres.

Autocamioanele erau conduse de şoferi români, care transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din îmbrăcăminte, alte materiale textile şi deşeuri de sticlă de la diferite societăţi comerciale din Germania şi Italia pentru firme din România.

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Arad şi Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că vehiculele erau încărcate cu 20.890 kg de deşeuri, constând în îmbrăcăminte, materiale textile second-hand şi deşeuri de sticlă, încărcătură pentru care s-a stabilit faptul că nu îndeplineşte condiţiile legale de intrare pe teritoriul ţării noastre”, a transmis, vineri, Poliţia de Frontieră Arad.

Autorităţile au dispus ca deşeurile să fie returnate firmelor expeditoare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Daca Romania ar fi intrat in Schenghen, zilnic, camioane pline cu deseuri din Europa ar fi trecut cu 100 la ora prin granita de vest.

    • Minți ca un șobolan rus ce ești. În Schengen se fac mai multe controale, nu mai puține. Ne-a tras țeapă haznaua filorusă Austria.

    • Ăsta era narativul ce dorea să creeze o repulsie față de UE? După ce mafia gunoaielor susținută de rusi umple Romania de gunoi discursul era „uite aruncă gunoi la noi, hai să ieșim din UE si NATO”?

    • Inainte de a te lupta cu „intrarea in Schengen”, mai bine te-ai lupta cu firmele mafioate din Ro. care importa tot gunoiul nu numai european si poate scoti sabia si la autoritatile ce le „legifereaza”! Ca daca n-ar exista astea, nici „camioanele gunoieresti” n-ar da buzna la granita Ro.

    • Babaieti, nu va enervati ! Era o simpla constatare !