G4Media.ro

Două tone de cocaină, în valoare de 400 de milioane de euro,…

sursa foto: captura video

Două tone de cocaină, în valoare de 400 de milioane de euro, recuperate de poliție din largul Siciliei

Poliţia vamală italiană a anunţat luni că a recuperat două tone de cocaină, în valoare de 400 de milioane de euro, ambalată în baloţi care pluteau în derivă în largul mării, relatează Agerpres.

Nu mai puţin de 70 de baloţi sigilaţi ermetic care conţineau 1.600 de pachete de cocaină au fost reperaţi şi recuperaţi în largul coastei de est a insulei mediteraneene.

Aceasta este „una dintre cele mai mari capturi de droguri realizate vreodată pe teritoriul naţional”, a precizat poliţia vamală într-un comunicat.

Baloţii erau legaţi între ei cu o frânghie groasă şi erau echipaţi cu un sistem de semnalizare luminoasă.

Potrivit anchetatorilor, aceste dovezi sugerează că „drogurile au fost probabil aruncate pe mare de un cargobot, pentru a fi apoi recuperate şi transportate pe continent”.

Traficul de droguri în Europa este controlat în mare parte de ‘Ndrangheta, puternica mafie din Calabria, care îşi împarte piaţa cu alte grupări criminale în funcţie de locaţia şi de specialităţile lor (logistică, protecţie, spălare de bani…).

În prezent, Europol estimează că piaţa anuală de vânzare cu amănuntul a cocainei pe bătrânul continent se situează între 7,6 şi 10,5 miliarde de euro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...