G4Media.ro

Alexia Ioana Tatu, campioană Wimbledon, Under-14 / Alexia Tatu din Buzău a…

Sursa foto: Facebook/ Wimbledon

Alexia Ioana Tatu, campioană Wimbledon, Under-14 / Alexia Tatu din Buzău a întâlnit-o pe Andreea Soare din Medgidia

Alexia Ioana Tatu a câştigat, duminică, finala românească a fetelor la categoria U14, la Wimbledon, după ce a întrecut-o în două seturi pe Andreea Diana Soare, informează News.ro.

Alexia Ioana Tatu, favorita nr. 1 a turneului, s-a impus cu 7-6 (2), 6-4, după un meci pe care l-a dominat şi în care a reuşit să aibă procente mai bune decât Andreea la punctele câştigate cu primul serviciu şi cu al doilea serviciu.

Știrea inițială:

În finala feminină de la Wimbledon, din competiția Under-14, desfășurată în premieră la ediția din acest an a celui mai prestigios turneu de Grand Slam, au ajuns două jucătoare din România, Alexia Tatu și Andreea Soare, informează Agenția de Presă Rador.

La categoria Under-14, au luat parte 16 jucătoare. Acestea au fost împărțite în patru grupe. Câștigătoarele grupelor au mers direct în semifinale.

Alexia Tatu a câștigat Grupa A cu trei victorii în trei partide și a învins-o în semifinală pe jucătoarea din Argentina, Sol Ailin Larraya Guidi, cu scorul de 6-0, 6-3.

În cealaltă semifinală, Andreea Soare a câștigat semifinala cu britanica Isabelle Britton, scor 6-0, 7-5. Diana Soare s-a calificat în semifinală tot după trei victorii reușite în faza grupelor.

Performanță deosebită pentru jucătoarea de tenis Andreea Soare, de la CS Medgidia (antrenor, Andrei Baciu), care va disputa, duminică, 10 iulie, finala turneului Under-14 de la Wimbledon.

În meciul pentru titlu, Andreea (cap de serie numărul 5 la turneul londonez) va întâlni o altă româncă, Alexia Ioana Tatu, de la Buzău, principala favorită a întrecerii.

Andreea Diana Soare a câștigat în grupă, meciurile cu Aishwaraya Jadhav (India), scor 6-3, 6-2, cu Aishi Das (Noua Zeelandă), scor 6-4, 6-4, și cu Mika Stojavljevic (Marea Britanie), scor 1-6, 6-4, 10-3.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Bravo ALEXIA, la mai mare, la mai multe!! Te astept si la senioare.

  2. Excelenta performanta. Dar totuși under 14? Cred că se exagerează de către hulpavii de organizatori și de agențiile de pariuri. La anul va fi under 10 sau under 4? Seriously?